Schwarzkopf Nega las

Navodila za uporabo izdelkov za nego las

Izdelki za nego las
Izdelki za nego las razvijejo svoj popolni učinek samo ob pravilnem doziranju. Prava mera je zelo pomembna, pri čemer velja načelo ''manj je več''
© Fotolia und iStockphoto

V nadaljevanju vam bomo predstavili, kakšno je pravilno doziranje izdelkov za nego las, s katerim boste dosegli najboljše rezultate. Prava mera je zelo pomembna, saj bistveno vpliva na učinek delovanja posameznega izdelka, bodisi da je v velikosti grahovega zrnca, lešnika, oreha ali teniške žogice. Z našimi napotki bo uporaba čudežnih sredstev za nego las obrodila najboljše sadove.

 • Na splošno velja, da ni dobro pretiravati. Tako ne smemo v stanovanju obesiti preveč slik, saj bi v tem primeru celotni ambient deloval preveč zapolnjeno in kičasto, enako pa velja tudi za make-up. Tudi zelenjave ne smemo kuhati predolgo, saj bi s tem uničili dragocene vitamine, in še bi lahko naštevali. Podobnih primerov bi lahko našli neskončno veliko. Na splošno velja zlato pravilo ''več je manj'', ki se potrjuje na najrazličnejših področjih življenja. Enako velja tudi za uporabo izdelkov za nego las, ki svoj največji učinek dosežejo, če jih uporabljamo po meri in če z njimi ne pretiravamo. Pravilno doziranje bo zagotovilo najboljše rezultate, pri tem pa je presenetljivo, kako majhne količine so potrebne za to.

 • How should you use hair care or styling products and how much?

  Serum za nego konic: To je zagotovo vaš največji zaveznik v boju zoper razcepljene konice. Zadošča vsega nekaj kapljic, ki jih morate nanesti na konice. Poškodovani lasje bodo tako nežno obdani z zaščitnim filmom, ki bo poleg tega zgladil strukturo las in jim povrnil zdrav lesk.

  Olje za nego las: Največ tri kapljice tega čudežnega sredstva, ki ga preprosto nanesete na dlani in rahlo podrgnete, bodo povsem zadoščale za izjemen lesk in čudovito voljnost. Uporabite ga lahko za nego las pred umivanjem ali kot negovalno masko brez izpiranja. Če so vaši lasje kodrasti, lahko uporabite tudi malo več olja.

  Vosek za lase: Pri vosku morate biti še posebno varčni, rajši postopoma dodajajte in nikar ne pretiravajte. V tem primeru bodo lasje postali preveč mastni in sploščeni, tako da ne bo pomagalo nič drugega kot umivanje. Uporabite majhno količino v velikosti zrnca graha, podrgnite po dlaneh in nanesite na lase.

  Gel za lase: Gel za lase je zelo priljubljen, zato se uporablja zelo pogosto. Na voljo je v različnih stopnjah obstojnosti, vse od nežne do ultra močne. To pa ne pomeni, da morate gel z nižjo stopnjo obstojnosti uporabiti v večji količini. Stopnja obstojnosti odloča zgolj o tem, ali bo nastala fleksibilna pričeska, ki je primerna za stilsko preoblikovanje, ali nekoliko bolj ''zabetonirana pričeska''. Tako kot pri vosku bo tudi tukaj zadoščala velikost zrnca graha, po potrebi pa lahko še dodate.

  Regenerator: Za izpiranje las zadošča majhna količina v velikosti lešnika. Regenerator pustite delovati kratek čas, nato pa lase temeljito izperite.

  Šampon: Šampon nanesite v velikosti lešnika ali oreha, odvisno od dolžine las. Če je treba, lahko še malo dodate. Nato lase temeljito izperite, dokler niso povsem čisti, brez ostankov šampona.

  Antifriz serum: Vaše lase varuje pred izgubo vlage in jih dodatno zgladi. Antifriz serum je na voljo v obliki šampona ali regeneratorja. Potrebna je majhna količina v velikosti lešnika.

  Maska za lase: Lase umijte, nato pa jih osušite z brisačo. Na vlažne lase nanesite majhno količino v velikosti oreha. Tako boste dosegli najboljše rezultate in popolno nego.

  Pena za utrjevanje: Peno za utrjevanje je treba nanesti na suhe lase, tako da jih s peno zgolj nekoliko navlažite. Za daljše lase bo primerna velikost teniške žogice, če pa so vaši lasje krajši, bo zadoščala velikost oreha, pri čemer lahko peno po potrebi še dodate.

 • V videoposnetku vam bo Armin Morbach predstavil, kako pravilno uporabiti izdelke za stilsko oblikovanje in doseči najboljše rezultate.