Trendy Looks 2017

Stilski nasveti za moške s sivo barvo las

Moški s sivo barvo las
Trije slavni predstavniki s karizmatično sivo barvo las: John Slattery (Mad Men) v popolni stilski podobi, igralec Timothy Olyphant (Deadwood) s sivimi lasmi ob sencih in brado ter pevec Adam Lambert s srebrno sivo (od leve)
© Getty Images

Z leti lasje postanejo sivi, vendar to ne vpliva na zapeljiv in očarljiv videz. Nasprotno! Mnogim moškim takšen stil zelo dobro pristaja, zato ne preseneča, da ga pogosto opažamo tudi pri hollywoodskih igralcih – med drugim tudi pri Timothyju Olyphantu, Johnu Slatteryju in še bi lahko naštevali, seznam je namreč precej dolg.

 • Predstavljamo vam nekaj hollywoodskih zvezdnikov z zanimivo barvo las. Adam Lambert (letnik 1982) se je kljub svoji mladosti odločil za sivo barvo las in izbral odtenek srebrno sive, ki je zelo opazen in nekoliko ekstravaganten. S tem dokazuje, da je siva zelo trendovska, izrazna in tudi provokativna. Timothy Olyphant (letnik 1968) nas je navdušil z naravno sivo barvo las v predelu senc in s sivo brado. Njegov videz deluje zelo naravno in obenem očarljivo, lahko bi rekli povsem v stilu salt-and pepper. Uspešen igralec dokazuje, da je siva nadvse zapeljiva, predvsem pa, da se sivih las ni treba sramovati. Nasprotno! Deluje zelo privlačno in šarmantno. Tudi John Slattery (letnik 1962) nas je s svojo stilsko podobo povsem očaral, saj je izbral pričesko, ki se s takšnim barvnim odtenkom povsem ujema. Lahko bi rekli: zelo atraktivno!
  Adam Lambert je v tej družbi sicer najmlajši, vendar dokazuje, da je lahko siva barva las tudi zelo mladostna, trendovska in predvsem izrazna. Zanimiv mladostni trend smo lahko v preteklosti opazili tudi pri nekaterih zvezdnicah, denimo pri Kelly Osbourne. Namen je povsem očiten: siva barva las v kombinaciji z mladostjo deluje kontrastno in izraža željo po drugačnosti in vzbujanju pozornosti, tako kot tudi škrlatna, pink ali zelena.

 • Najlepše pričeske za moške s sivo barvo las

 • Matt Damon in George Clooney
  Matt Damon (levo) ima sivo melirane lase in povsem kratko postriženo pričesko. George Clooney (desno) ima bistveno bolj sive lase, ki so nekoliko daljši kot pri Mattu Damonu. Zelo šarmantno!
  © Getty Images

  Kljub temu pri mnogih moških prevladuje prepričanje, da sivi lasje niso tako zelo privlačni, zato se marsikdo odloči, da bo brado pobril ali lase vsaj nekoliko postrigel – v želji, da bi siva barva prišla čim manj do izraza in bila čim manj opazna. Prvi sivi lasje tako pri moških kot tudi pri ženskah povzročijo razburjenje in vznemirjenost, vsekakor pa ne pretiranega veselja. Kratka pričeska v stilu Matta Damona je zato pri moških zelo priljubljena, saj deluje zelo urejeno in atraktivno. To je zagotovo klasična in brezčasna pričeska, ki je vselej trendovska. George Clooney, ki ima nekoliko daljše lase kot Matt Damon, dokazuje, da je to očarljiva in stilsko dovršena pričeska, ki jo siva barva naredi samo še bolj šarmantno.

 • Jeff Bridges s sivimi lasmi
  Jeff Bridges s sivimi lasmi, ki segajo do ramen, ter polno in rahlo osivelo brado – povsem naravno in nekoliko divje
  © Getty Images

  Morda traja nekaj časa, preden se moški navadi na sivo barvo las. Adam Lambert, Timothy Olyphant in John Slattery dokazujejo, da je siva barva las zelo trendovska in šarmantna, zato vam svetujemo, da se tudi vi poistovetite z odtenkom srebrno sive. Če si želite imeti klasičen videz, vam priporočamo kratko pričesko, lahko pa si seveda omislite tudi nekoliko bolj divjo pričesko z daljšimi lasmi in polno brado, kot to vidimo pri Jeffu Bridgesu. Zelo prikupna se nam zdita tudi Charlie Hunnam in Jake Gyllenhaal.