Schwarzkopf Barva las

Sprememba barve las z blond na rjavo

Sprememba barve las – z blond na rjavo
Laura Haddock je svoje svetlo rjave lase najprej pobarvala na blond, kasneje pa se je odločila za temno rjavo
© Getty Images

Laura Haddock in Elisabeth Moss radi eksperimentirata in preizkušata različne barve las. Pri tem nista izbrali enake poti, prav nasprotno. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kakšen učinek imata blond in rjava barva las na osebnost in kako ista barva las pri različnih ljudeh deluje povsem drugače – odvisno od osebnosti, stila in karakternih lastnosti.

 • ''Blondinke ali rjavolaske … ljubim jih vse,'' je v svoji pesmi povedal poljski tenor Jan Kiepura, kar drži že stoletja – namreč, da so vse barve las lepe in privlačne. Prav zato želijo nekatere ženske preizkusiti različne barvne odtenke.

  Prehod z blond na temno rjavo in nasprotno smo opazovali pri Lauri Haddock in Elisabeth Moss. To sta dve mladi zvezdnici, ki imata sicer naravno rjavo barvo las. Primerjava pokaže, kako različen in presenetljiv je lahko učinek posameznih barv.

 • Sprememba barve las z blond na rjavo: Laura Haddock

  Angleška igralka Laura Haddock (slika zgoraj) se včasih odloči za blond barvo, včasih za rjavo. Kot lahko vidimo, se z barvo las spremeni tudi njena celostna podoba. Svetli in rahlo valoviti lasje s sredinsko prečo vzbujajo občutek poletja, sonca in brezskrbnega poležavanja na plaži ter obenem delujejo zelo zapeljivo. S temnejšo rjavo barvo las deluje nekoliko bolj zadržano, umirjeno in zrelejše.

 • Sprememba barve las z blond na rjavo: Elisabeth Moss

 • Sprememba barve las z blond na rjavo
  Elisabeth Moss
  © Getty Images

  Filmski igralki Elisabeth Moss (Mad Men) odlično pristajata tako blond kot tudi rjava barva las. Z rjavim odtenkom deluje tridesetletnica nekoliko bolj resno, medtem ko jo blond barva naredi bolj nežno in subtilno. Poleg tega se blond barva las odlično sklada s svetlo poltjo obraza, ki v tem primeru lepo pride do izraza.

 • Blond ali rjava: Ista barva las, različna dolžina las

  Če primerjamo Lauro Haddock z dolgimi blond in Eisabeth Moss s kratkimi blond lasmi, je očitno, da gre za povsem različen učinek. Dolgi in rahlo kodrasti lasje delujejo zelo mehko, ženstveno in romantično, medtem ko kratki blond lasje delujejo nekoliko bolj razposajeno in razigrano.

  Enako lahko rečemo tudi za rjavo barvo las. Dolgi rjavi lasje Laure Haddock delujejo zelo čutno in prefinjeno, medtem ko krajši bob z resicami, ki ga ima Elisabeth Moss, v kombinaciji z asimetričnim frufrujem deluje nekoliko bolj casual in nadvse cool.

  Če povzamemo: Dolžina las in stil pričeske imata zelo velik vpliv na izraznost in učinek barve las. Bodite drzni in preizkusite različne barve! Zanimivo spremembo boste ob tem dosegli tudi z izbiro primerne pričeske, ki bo dodatno poudarila vašo osebnost.