Schwarzkopf Barva las

Najbolj atraktivne pričeske za rjavolaske

Pričeske za rjave lase
Manekenka Miranda Kerr ima lase počesane na eno stran. Njeni čudoviti lasje elegantno padajo preko ramena
© Getty Images

Rjava barva se pojavlja v najrazličnejših niansah in odtenkih ter obsega široko paleto, vse od mlečne rjave do temnejše espresso. Rjavi lasje imajo po naravi nekoliko močnejšo strukturo kot blond, kar morate vsekakor upoštevati pri izbiri primerne pričeske. V galeriji boste našli izbor najlepših pričesk, ki so kot nalašč za rjavolaske.

 • Rjavi lasje so že po naravi nekoliko bolj močni kot blond. Če želite izkoristiti dano prednost, morate to vsekakor upoštevati pri izbiri prave pričeske. Tako bo rjava barva las resnično izrazita. Čudežni recept v tem primeru se glasi: manj volumna in več strukture.

  Pri izbiri najprimernejše pričeske za rjavo barvo las je najpomembnejše, da je pričeska usklajena z videzom vašega obraza. Pričeska ne sme biti preveč dominantna in ne sme preveč odvračati pozornosti z obraza. Sofisticirana in usklajena pričeska je v harmoniji z vašim videzom in dodatno poudari vaše atribute in osebnost.

  V nadaljevanju vam bomo predstavili deset najpomembnejših nasvetov za stilsko oblikovanje rjavih las:

 • Pričeske za rjave lase: najpomembnejši stilski nasveti

  1. Če imate poni, ga počešite na eno stran, da lasje ne bodo preveč prekrivali obraza. Tako bo svetla polt oblikovala čudovit kontrast, obrazne linije pa bodo lepo izražene.

  2. Če imate dolge in nekoliko bolj kodraste lase, vam bo najbolje pristajala pričeska v stilu side-swept, kjer so lasje elegantno počesani na eno stran in lepo padajo preko ramena. Dolge lase preprosto položite na eno stran ramena, tako kot to vidite pri topmanekenki Mirandi Kerr.

  3. Če so vaši lasje temno rjavi, vam bo zelo lepo pristajala pričeska v stilu sleek-look, ki bo poskrbel za eleganten videz in visok lesk.

  4. Idealna izbira za rjavolaske je stopničasto postrižena pričeska. Takšna pričeska bo delovala stilsko dovršeno, volumen las pa bo nekoliko manj izrazit.

  5. Rjavi lasje so najlepši, če so počesani nazaj, tako da ne pokrivajo obraza. Izraziti so, če so speti v čop ali oblikovani v visoko speto pričesko. Pri tem so lahko sproščeno speti (tako kot to vidimo pri Kate Beckinsale) ali pa elegantno zapeljivi in oblikovani z gelom, kot lahko vidimo pri Meghan Markle.

  6. Napol spete pričeske so za rjave lase prav tako zelo primerne. S takšno pričesko boste nekoliko zmanjšali volumen ter ustvarili zanimivo in elegantno silhueto, ki se bo lepo podajala k vašemu obrazu.

  7. Kodri in stopničasto postrižene pričeske bodo poskrbeli za to, da vaš videz ne bo preveč resen. Rjavo barvo las sicer zelo radi povezujemo z resnim nastopom in poslovno uglajenostjo. Prameni v nežnem odtenku rjave bodo ustvarili zanimivo popestritev in poživili strukturo.

  8. Čudovita pričeska za rjavo barvo las je v stilu boba. Takšno pričesko lahko ustvarite povsem preprosto, dolžina lahko sega preko ušes, pri čemer lahko lasje v tem primeru nežno padajo na obraz, ne da bi pričeska delovala težko in preveč razkošno. Še zlasti primerna je različica boba brez ponija, kot lahko vidimo pri Emily Blunt.

  9. Če želite, da bodo vaši rjavi lasje kljub temnejši barvi delovali čutno in nežno, si lahko omislite rahle kodre ali pa jih oblikujete v običajno visoko speto pričesko s posameznimi prameni, ki padajo na obraz. Prepričani smo, da boste s takšno pričesko in visokim leskom svojih prečudovitih las navdušili vse okoli sebe.

 • Pričeske za rjave lase: volumen

  Rjavolaske si vsekakor lahko omislite tudi pričesko z velikim volumnom. Paziti morate zgolj na to, da so posamezni elementi pričeske v ravnovesju in da volumen ni prevelik. Če nosite najrajši dolge spuščene lase, bo za vas zelo primerna izbira napol spete pričeske ali pa pričeska v stilu side-swept, pri kateri so lasje elegantno počesani na eno stran. Pričeske z velikim volumnom in bogatim razkošjem las bodo preveč vpadljive. Čim bolj svetlo rjave lase imate, tem večji volumen si lahko omislite.

 • Pričeske za rjave lase: lesk

  Če so vaši lasje temno rjavi, se umetniško oblikovane pričeske najverjetneje ne bodo prepoznale na prvi pogled ali pa tako hitro kot pri blond laseh, ki so v tem pogledu nekoliko bolj izrazni, toda naj vas ne zmede, saj je to samo ob prvem pogledu. Morda je pri rjavi barvi las potrebne nekoliko več pozornosti, da drugi opazijo lepoto umetniško spletenih kitk, zvitih pramenčkov in drugih kreacij.

  Poleg tega imajo rjavi lasje še eno prednost, to je visok lesk. Rjavi lasje imajo zagotovo bistveno večji lesk kot blond, saj rjava barva bistveno bolje odbija svetlobo. Ta učinek je pri ravnih laseh še bolj izrazit kot pri kodrastih. Izkoristite to prednost in poskrbite, da bodo lasje zasijali.

  V videoposnetku vam bo Armin Morbach predstavil pričesko za rjave lase v stilu rockabilly s čudovitim, ne prevelikim volumnom.

  V galeriji pa vam bomo predstavili zvezdnice z rjavo barvo las in njihove osupljive pričeske, ki bodo navdušile tudi vas.

 • Video: Kako ustvariti pričesko v stilu rockabilly

 • Zvezdnice s čudovitimi stilskimi pričeskami

  Pričeske za rjave lase: Winona Ryder in Elisabeth Moss

  © Getty Images  

  Pričeske za rjave lase: visoko speta pričeska s poševnim ponijem

  Winona Ryder in Elisabeth Moss (Mad Men) sta si omislili čudovito visoko speto pričesko s poševnim ponijem, ki obraza preveč ne zakriva in tako ustvari čudovit kontrast. Elegantna pričeska lepo poudari obrazne linije in je primerna tudi za slavnostne dogodke

  Pričeske za rjave lase: Kate Beckinsale and Meghan Markle

  © Getty Images  

  Pričeske za rjave lase: nizko umeščen čop brez ponija

  Moto se glasi: čelo mora biti prosto! Čop rjavolaskam še posebno lepo pristaja, saj so temno rjavi lasje počesani nazaj in na ta način poudarijo lepoto vašega obraza. Filmska igralka Kate Beckinsale se je odločila za nekoliko bolj razigrano verzijo, medtem ko lahko pri Meghan Markle (Suits) občudujemo bolj elegantno verzijo čopa, ki je oblikovan z gelom

  Pričeske za rjave lase: Victoria Beckham

  © Getty Images  

  Pričeske za rjave lase: na stran počesan čop

  Victoria Beckham si je omislila na stran počesan čop, ki lepo pada na eno stran ramen. Nekaj pramenov nežno pada na obraz, s čimer pričeska deluje nekoliko nagajivo in razigrano

  Pričeske za rjave lase: Mila Kunis

  © Getty Images  

  Pričeske za rjave lase: sleek-look

  Mila Kunis je svoje rjave lase počesala povsem gladko in ustvarila zanimivo pričesko v stilu sleek-look. Nekaj svetlih pramenčkov poskrbi za živahno noto in lepo popestri pričesko

  Pričeske za rjave lase: Emily Blunt

  © Getty Images  

  Pričeske za rjave lase: bob z velikim volumnom

  Emily Blunt ima pričesko v stilu boba brez ponija, lasje pa so nekoliko daljši. Lasje lahko pri tej pričeski segajo preko ušes in padajo na obraz

  Pričeske za rjave lase: Vanessa Evigans

  © Getty Images  

  Pričeske za rjave lase: stopničasta pričeska s čudovitimi kodri

  Filmska igralka Vanessa Evigan ima rahlo kodraste lase, ki so stopničasto postriženi. Njeni lasje so v toplih rjavih odtenkih. Vanessa ima rahlo kodraste in ne pretemne lase, ki lepo obdajajo obraz