Schwarzkopf Barva las

Trendovska barva 2015: Marsala – zapeljiva vinsko rdeča

Trendovska barva 2015: Marsala – zapeljiva vinsko rdeča
Briljantno: Marsala je zapeljiva vinsko rdeča barva, ki blesti na rdečih preprogah in modnih revijah (na sliki pri blagovni znamki Valentino)
© Getty Images

Na zdravje! Barva letošnjega leta je marsala, ki je svoje ime dobila po žlahtnem sicilijanskem vinu in je v letu 2015 povsem v ospredju; bodisi kot barva za lase, pri modi ali kot make-up. Zapeljivo vinsko rdečo barvo, ki navdušuje z žametnim videzom, lahko opazimo na vsakem koraku! V nadaljevanju vam bomo zaupali, zakaj se novemu trendu ne boste mogli upreti.

Za kodno številko 18-1438 se skriva očarljiv barvni odtenek, ki smo ga poimenovali marsala. Vinsko rdečo z žametnim leskom je ameriški inštitut za barve izbral za trend letošnjega leta. Žametni odtenek vinsko rdeče je svoje ime dobil pravzaprav po žlahtnem sicilijanskem vinu. Zapeljivo vinsko rdečo lahko v letu 2015 opazimo na skoraj vsakem koraku – pri modi, make-upu pa tudi pri barvah za lase. Opisali bi jo lahko kot pojem razkošja, elegance in sofisticirane esence in je zagotovo prijetna popestritev letošnjega leta. V nadaljevanju vam bomo o tem povedali več. 

 • Trendovska barva 2015: Marsala – odtenek vinsko rdeče

 • Trendovska barva 2015: Marsala
  Pojem visoke elegance: Marsala je očarljiv barvni odtenek, ki pristaja številnim ženskam
  © Fotolia

  Od glave do pet: Modno ozaveščene ženske imajo vinsko rdečo barvo tudi v laseh. Pri izbiri pravega odtenka morate upoštevati naslednje: Najboljše je, da je osnovna barva vaših las rdečerjava s hladnim modrim podtonom, zato da strastna rdeča v odtenku marsale ne bo delovala preveč ognjeno. Zanimiv trend je kot ustvarjen za rjavolaske s svetlo ali temnejšo olivno poltjo. Lase lahko tudi v celoti pobarvate na vinsko rdečo v odtenku marsale. Še bolj enostaven je takšen prehod za rdečelaske. Ker je njihova osnovna barva las rdeča, morajo zgolj zamenjati odtenek in izbrati odtenek tople vinsko rdeče. Ženskam, ki imajo blond ali črne lase, priporočamo, da si v odtenku marsale omislijo samo nekaj pramenov. 

 •  

  Nasvet: Skrbna nega velja kot glavna zapoved! Zato da rdeča v odtenku marsale ne bo prehitro zbledela, vam svetujemo, da uporabite posebne negovalne izdelke in specialne šampone, ki so ustvarjeni posebej za rdeče pobarvane lase. Tako boste po
  skrbeli za popolno nego in dolgotrajen lesk, obenem pa boste lahko uživali v razkošju barvnih trendov 2015.

 • Trendovska barva v 2015: Marsala (moda)

 • Trendovska barva 2015: Marsala
  Stilska privlačnost: Marsala je v ospredju pri vseh modnih oblikovalcih. Just Cavalli dokazuje izjemen potencial kombinatorike različnih barv in vzorcev
  © Getty Images

  Marsala – nosite jo lahko dan in noč. Vinsko rdeči odtenek v različnih toplih niansah v letu 2015 nosimo ob vsakem času in vsaki priložnosti. Trendovska barva letošnjega leta se odlikuje po kombinatoriki, saj se odlično sklada s številnimi, lahko tudi zelo različnimi barvnimi odtenki! Topli odtenek zemeljsko rdeče se lepo sklada z jantarjevo, umbra odtenki (zemeljske barve) in zlato rumeno. Marsala lepo pride do izraza tudi na klasični beli podlagi, z bledo rožnato, nebeško modro in različnimi odtenki rožnate.

  Z magičnim rdečim odtenkom se lepo skladajo tudi drugi barvni odtenki, kot so na primer turkizna, petrolejna (zeleno modra), magenta (škrlatno rdeča), pa tudi 'radiant orchid' (vijoličasta), ki je bila izbrana za trendovsko barvo 2014. Marsala je zanimiva bodisi kot osnovna barva ali kot barvni miks z drugimi modnimi odtenki – v celoti (kot lahko pogosto vidimo pri modnih oblikovalcih ali deloma.

 • Barvni trend 2015: Marsala (make-up)

 • Trendovska barva 2015: Marsala
  Kraljevsko: Španska kraljica Letizia z rdečilom za ustnice v odtenku marsale
  © Getty Images

  Popoln šarm: Marsala kot barvni odtenek za lase in trendovska barva za modna oblačila vsekakor velja za pojem prefinjene elegance, ki poudari ten kože, bodisi da je vaša polt porcelanasta, temnejša ali rožnata. Prav zato odtenek vinsko rdeče ne sme manjkati niti kot rdečilo za make-up. Prefinjeni odtenek zapeljive rdeče deluje dramatično in prizemljeno obenem!

  Vendar vam svetujemo, da kljub temu ne pretiravate; izberite samo kakšen detajl, kot so na primer ustnice, veke ali lička. Izjema, ki velja kot modna zapoved: Lak za nohte v odtenku marsale je primeren za vse priložnosti in zato vselej pravilna izbira!