Trendy Looks 2017

Niansiranje: Kako deluje nov barvni trend

Niansiranje: Kako deluje nov barvni trend
Poudarjen kontrast: Nekoliko temnejši hladni odtenki blond barvi las podelijo čudovito globino
© Getty Images

Priljubljena metoda posvetljevanja nas navdušuje s pestro paleto prepletanja svetlejših in temnejših odtenkov. Niansiranje z odtenki hladne blond in bogatim barvnim spektrom prinaša novo dimenzijo. V nadaljevanju vam bomo povedali, kako deluje ta barvni trend in kako se razlikujejo štiri tehnike nežnega, večplastnega, naravnega in globinskega niansiranja. 

Pred nami je hladno, celo ledeno mrzlo poletje. Toda, brez strahu, pri tem nikakor ne mislimo na vremensko napoved. Naša napoved je nadvse svetla, nanaša se na novi barvni trend, ki smo ga poimenovali niansiranje (ang. shading). Pri tem gre za metodo posvetljevanja, ki pride lepo do izraza pri blond barvi las (čeprav je primerna tudi za rjavolaske), s prelivanjem svetlejših in temnejših nians pa vnaša dodatno svežino. Hladna blond barva je tako vroča kot še nikoli! 

Če želite stilsko nadgradnjo, poskrbite za hladno osvežitev. Pri tem poznamo več različnih metod ustvarjanja hladnih odtenkov, s katerimi lahko dosežemo različne rezultate. V nadaljevanju vam bomo predstavili posamezne tehnike in vam povedali, kako delujejo ter katera tehnika je najbolj primerna za vas. 

 • Nežno niansiranje
  Če želite blond barvo las z visokim leskom, kot sta platinasta ali ledena blond, vam priporočamo, da izberete nežno niansiranje. Pri tej tehniki se barva las oplemeniti s srebrnimi odsevi, zaradi česar deluje še bolj hladno in zapeljivo. Rumenkasta niansa? Ne, nikakor ne! Edino barvno odstopanje se pojavi na lasišču, ki je v primerjavi s preostalo dolžino nekoliko temnejše. Temnejši predel namreč tekoče prehaja v svetlejšo blond barvo na preostali dolžini in tako izrazito svetlo blond še dodatno poudari, ne da bi pričeska pri tem delovala kot lasulja.

  Čarovnija tisočerih nians
  
Za izrazito blond barvo las z mat učinkom: Tudi pri večplastnem niansiranju so v ospredju ledeni odtenki blond. Kot pove že ime samo, je poudarek na številnih niansah, ki se nežno prelivajo v laseh. Subtilni preplet nežnih svetlejših in temnejših odtenkov pričeski optično podeli izrazito strukturo, poudarjen volumen in popolno razkošje. Odlična izbira za vse pričeske, tudi za kratko dolžino las.

  Naraven videz
  Če želite ustvariti videz sonca in morja v laseh v stilu 'beach blond', dejansko ne potrebujete sonca, peščene plaže in morja. Moderna trenda, kot sta ombré in balayage, ter solni spreji zlahka pričarajo poletno pričesko, ki deluje, kot bi jo poljubilo sonce, in to celo pozimi. Preplet umirjenih svetlejših in temnejših nians je povsem v skladu s trendovskimi zapovedmi: Ustvariti povsem naraven videz. Večplastno barvno prelivanje, ki se razprostira po celotnih laseh, lase ogrne v pepelnato blond in deluje, kot bi jih poljubilo sonce. Nasvet: Da bo kombinacija različnih barvnih odtenkov delovala čim bolj naravno, potrebujete dolžino vsaj do ramen.

  Globinsko niansiranje
  Če imate kot rjavolaska sloves, da ste preveč hladni, potem bo to letos vaša trendovska prednost, saj so hladne barve zelo priljubljene. Kako dobro, da lahko s postopkom globinskega niansiranja dosežete prav takšen rezultat. Ledeno hladni rjavi in blond odtenki ustvarijo odlično kombinacijo svetlejših in temnejših odsevov. Umirjeni temnejši odtenki se zlijejo v celoto, ki poskrbi za eleganten videz, prehodi med svetlejšimi in temnejšimi niansami pa skorajda niso ločljivi.

  Za zmagovalce: Ne glede na to, za katero različico trendovskega niansiranja se boste odločili, s takšnimi pričeskami boste zagotovo delovali zelo hladno v smislu zelo 'cool'.  

 • Igra svetlobe in sence: Najlepše pričeske s tehniko niansiranja

  Nežno niansiranje: Sleek-look

  © Getty Images  

  Nežno niansiranje: Sleek-look

  Ekstravagantna platinasta blond je lahko zelo nežna in zadržana. Skrivnost je v nekoliko temnejšem lasišču, zaradi česar zelo svetla blond barva na preostali dolžini pride še toliko lepše do izraza. Poleg tega se s tem zmanjša kontrast s temnimi obrvmi, ki sicer še vedno izstopajo, vendar ne delujejo preveč dominantno. Igra nasprotij in kontrastov je zelo izrazita pri preprostih pričeskah: Globoka stranska preča in povsem gladki lasje, ki so počesani na eno stran, predstavljajo elegantno protiutež za ekstravagantno platinasto barvo las

  Nežno niansiranje: Dolgi kodri

  © Getty Images  

  Nežno niansiranje: Dolgi kodri

  Trendovsko niansiranje je zelo primerno tudi za daljše lase. Lasišče, ki je za odtenek temnejše kot preostali lasje, podeli dolgim kodrastim lasem s svetlejšimi odtenki dodatno mero lahkotnosti in ležernosti. Celo klasična sredinska preča je zaradi nežne metode senčenja prava paša za oči. Temnejša barva na lasišču namreč poskrbi za to, da ledena blond deluje sofisticirano in moderno

  Večplastno niansiranje: Skuštrana pričeska

  © Getty Images  

  Večplastno niansiranje: Skuštrana pričeska

  Mat, večplastno, z izrazitim prepletom nians: Večplastno niansiranje poskrbi, da blond barva las zažari v povsem novi dimenziji. Če izberete takšno intenzivno barvo, si lahko privoščite malce več tudi pri stilskem oblikovanju. Lahko si omislite moderno skuštrano pričesko, ki bo delovala divje in neukročeno. Pri tem lahko lase povsem poljubno oblikujete z gelom. Temperamentna zmešnjava poskrbi za to, da različne barvne nianse pridejo lepo do izraza

  Naravno niansiranje: Poletni kodri

  © Getty Images  

  Naravno niansiranje: Poletni kodri

  Poletni kodri z nadgradnjo – sončni žarki še niso posijali na tako hladno blond barvo las! Naravno senčenje se odlikuje po izjemni kombinaciji temnejših blond odtenkov, ki pričeski podelijo hladen videz s soncem obsijanih las. Naša najljubša različica? Vsekakor beach waves z rahlo valovitimi lasmi, ki delujejo, kot bi jih poljubilo sonce. Valovita struktura še posebno lepo poudari igro senc in svetlobe ter s tem različne odtenke blond

  Globinsko senčenje: Pravkar iz postelje

  © Getty Images  

  Globinsko senčenje: Pravkar iz postelje

  Ko se eleganca sreča s čutnostjo: Hladni rjavi in blond odtenki podelijo rjavi barvi las dodatno elegantno noto. Monotonost je pozabljena, rjava barva s temnejšimi niansami blesti v novih dimenzijah. Pričeska je še posebno lepa, če je postrižena stopničasto in deluje, kot bi pravkar vstali iz postelje. Skuštrana pričeska poudari izjemen hladen videz rjave barve las in v ospredje postavi subtilno prelivanje različnih odtenkov