Trendy Looks 2017

Prameni – zanimivi poudarki na laseh

Prameni
Prameni v različnih barvnih niansah poudarijo barvo las in tankim lasem podelijo večji volumen
© Fotolia

Svetli prameni na temnih laseh, temni prameni na svetlih laseh ali trendovski prameni v širokih pasovih – izbira je velika. Prameni so modni in predstavljajo popolno rešitev za osvežitev pričeske, ne da bi bilo treba barvo las zato v celoti spremeniti. Predstavili vam bomo, kakšne možnosti so na voljo in katera izmed njih je najbolj primerna za vaš tip las.

 • Prameni poskrbijo za čudovito intenzivnost barve in pričarajo zanimive svetlobne odseve, zaradi česar lasje dobijo visok lesk in zdrav videz. Poleg tega so zelo primerni za tanke lase, saj ustvarijo optični učinek večjega razkošja in s tem večji volumen.

  Če želite doseči naraven videz, vam priporočamo, da izberete nianso, ki od naravne barve las odstopa za največ dve niansi do tri, kar velja tako za svetlejše kot tudi za temnejše pramene.

 • Prameni v različnih barvah

  Prameni v različnih odtenkih določenega barvnega tona ustvarijo občutek sonca in morja v laseh. Sonce v poletnem času lase naravno pobeli z neenakomerno intenziteto, kar ustvari zanimivo barvno prelivanje. Takšen učinek boste najlažje dosegli s prameni v stilu beach waves. Če so vaši lasje naravno blond, vam bodo zelo lepo pristajali odtenki v barvi medu ter marelični in peščeni toni. Če so vaši lasje rjavi, vam priporočamo čokoladno ali karamelno nianso, zanimiva pa je tudi mokka.

  Za ustvarjanje dveh različnih barvnih nians so na voljo posebni seti za barvanje pramenov, ki so povsem preprosti za uporabo doma in zagotavljajo dober učinek.

 • Temnejši prameni na svetlejših laseh

  Temnejši prameni na svetlih laseh ustvarijo občutek globine, ki je rezultat prelivanja barv in senčenja. Takšni prameni so še posebno izraziti pri pepelnato blond barvi las.

  Blondinkam odlično pristaja nežna svetlo rjava niansa, rjavolaskam pa odtenki srednje ali temno rjave.

 • Svetlejši prameni na temnejših laseh

  Da las ne bi v celoti pobarvali na blond in bi ustvarili čim bolj naraven učinek, si lahko pomagate s svetlejšimi prameni, ki bodo poskrbeli za prelivanje barvnih odtenkov in ustvarjanje svetlobnih učinkov. S svetlejšimi prameni lahko zanimivo poudarite posamezne predele, na primer frufru ali pa lasne konice (ombre hair).

 • Prameni v širokih pasovih

  Takšni prameni so širši kot običajni in se naredijo samo na zgornjih laseh. Še zlasti so primerni, če želite ustvariti izrazit kontrast, ki vzbuja pozornost.