Trendy Looks 2017

Barvanje konic

Barvanje konic
Čudoviti barvni prameni z mehkimi in nežnimi prehodi – ombré-look spada med najbolj moderne barvne trende
© Getty Images

Kaj je na vrhu (barvne) lestvice? Zagotovo konice, ki se smejijo v različnih barvah! Predstavljamo vam tehnike in stile, pri katerih se pobarvajo samo konice in eventualno še preostala dolžina las, ne pa tudi lasišče. Bodisi ombré ali tortoiseshell (želvovinasta): Zaupali vam bomo, kateri trendi so trenutno moderni in kako jih ustvarite. Poleg tega vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o negi in kako doseči dolgotrajno obstojnost. 

Drobni pramenčki z velikim učinkom: Barvni trendi letošnje sezone se osredotočajo na konice in tako dopolnijo pestro paleto različnih stilskih možnosti. Zanimivi trendi ponujajo vse od harmoničnega prelivanja barv z mehkimi prehodi do izrazitih kontrastov, v pestri ponudbi pa najdemo tudi ekstravaganco in osupljivo lepoto, ki preprosto očara. Vse, kar morate narediti, je, da v pestri ponudbi izberete to, kar vam je najbolj všeč. V nadaljevanju vam bomo predstavili barvne odtenke in stile, ki trenutno prevladujejo na modnem prizorišču. Prepričajte se sami!

 • Moderni barvni trendi za konice

  Dip&dye: Pri tej tehniki se konice in deloma tudi preostala dolžina las pobarvajo s čopičem. Naravna barva je lahko pri tem posvetljena, lahko pa izberete nekoliko bolj opazne barvne odtenke, denimo bledovijoličasto, rožnato ali celo zeleno. Prehod med obema barvnima odtenkoma (na lasišču in na konicah) ostane izrazit in prepoznaven.  

  Ombré: V tem primeru gre za nežno različico tehnike dip&dye. Pri tej tehniki so spodnja dolžina las in konice v primerjavi z lasiščem svetlejše zgolj za nekaj odtenkov. Prav tako se barva ne nanaša s čopičem, temveč z glavnikom. Na ta način se ustvari harmoničen barvni prehod, ki deluje povsem naravno.

  Tortoiseshell (želvovinasta): Za ta trend so značilni mehki, usklajeni prehodi in harmonično prelivanje, ki največkrat združuje odtenke blond in rjave. Tanki prameni se lahko ustvarijo po celotnih laseh in ne samo na konicah, kot na primer pri tehnikah dip&dye in ombré. Lahko jih naredite tudi spredaj – toda vselej v predelu konic. Rezultat je čudovit barvni mozaik, ki vnaša živahnost. Najboljše pri tem je, da se lahko individualno prilagodi različnim željam, zato pristaja vsem ženskam! Želite končno pokazati svoje prave barve? V galeriji vam predstavljamo zanimive kombinacije in tehnike, ki bodo zagotovo vaša inspiracija. 

 • Barvanje konic

  Barvanje konic: V znamenju modre

  © Getty Images  

  Barvanje konic: V znamenju modre

  Sedaj lahko preizkusite čarovnijo v modrem, ki jo lahko ustvarite s tehniko dip&dye. Televizijska moderatorka Verona Pooth nam je pokazala, kako se to naredi. Svoj daljši paž s temnejšo osnovno barvo je dopolnila s kraljevsko modro. Za konice je izbrala odtenek kobaltove modre, ki v kombinaciji z osnovno s črno barvo las deluje naravnost kraljevsko. Lasje so lahko povsem gladko počesani ali kodrasti, barvni trend v tehniki 'bicolor' pride zelo lepo do izraza v vseh primerih

  Barvanje konic: Dvakratni učinek

  © Getty Images  

  Barvanje konic: Dvakratni učinek

  Predstavljamo vam čarobno kombinacijo, ki navdušuje z mehkimi in nežnimi barvnimi prehodi. Ombré-look še posebno lepo pride do izraza pri spuščenih laseh, saj deluje zelo subtilno. Če želite poudariti oba barvna odtenka, temnejšo blond na lasišču in svetlejšo na konicah, si lahko omislite dva čopa. Gumica je na mestu prehoda med obema odtenkoma, kar dodatno poudari zanimiv barvni prehod. Stilsko oblikovanje: Takšna pričeska bo zelo lepa v kombinaciji z globoko stransko prečo in mokrim videzom na lasišču

  Barvanje konic: S poljubom sonca

  © Getty Images  

  Barvanje konic: S poljubom sonca

  Odlična kombinacija: Barvni odtenek tortoiseshell (želvovinasta) združuje temnejše in svetlejše pramene v povsem novo in briljantno barvo z naravnim videzom. Pričeska deluje, kot bi jo poljubilo sonce, primerna pa ni samo za vroče poletje, kar dokazuje danska manekenka Nina Agdal. Takšna čudovita pričeska bo s sončnimi žarki vnesla veliko svetlobe tudi v hladen in včasih siv zimski dan. Zagotovo pojem svetlobe in veselja! 

  Barvanje konic: S čudovitimi rožnatimi konicami

  © Getty Images  

  Barvanje konic: S čudovitimi rožnatimi konicami

  Pred nami so rožnati časi: To vsekakor velja za nove barvne trende, ki nas navdušujejo z rožnatimi odtenki. Pri tem smo za konice izbrali pastelno rožnato, ki vnaša iskrico veselja. Lepo pristaja hladnejšim odtenkom blond, še posebej platinasti in skandinavski blond. Barvni odtenek, ki spominja na sladki bombonček, vnaša zanimivo barvno doživetje, deluje zapeljivo in se mu ni mogoče upreti. Dekleta, ki obožujejo nežne odtenke, se pogosto odločajo za kombinacijo dveh prelivajočih se pastelnih odtenkov 

  Barvanje konic: Frufru v znamenju modre

  © Getty Images  

  Barvanje konic: Frufru v znamenju modre

  Tega trenda se vsekakor zelo veselimo, saj vnaša svežino in ekstravaganco. Konice frufruja so pobarvane na kraljevsko modro, kar lahko povsem enostavno dosežete s tehniko dip&dye. Preostali lasje so v enotni barvi, zato da modra lepo pride do izraza. S takšno kombinacijo so lepe tudi povsem enostavne pričeske, recimo ravno postrižen paž. Vsekakor ekstravaganten stil, ki vzbuja pozornost  

 • Nasveti za nego pobarvanih konic:

  • Po umivanju las s šamponom vedno uporabite regenerator, ki vsebuje formulo za nego pobarvanih las. Regenerator je najbolj priporočljivo nanesti samo na predel konic, zato da lasišča ne obremenjujemo preveč. Tako boste poskrbeli za nego točno tam, kjer je potrebna.
  • Na preostalo dolžino las in na konice nanesite malo olja za lase. Tako boste poskrbeli za dodatno nego, poleg tega boste barvi povrnili intenzivnost in lesk. Dragoceno olje varuje pred škodljivimi UV-žarki, kar preprečuje, da bi barva prehitro zbledela.
  • Pred stilskim oblikovanjem z različnimi pripomočki vedno uporabite sprej za zaščito pred vročino. Tako boste poskrbeli za vaše konice, ki vam bodo nadvse hvaležne za dodatno nego.