Trendy Looks 2017

Nežni, svetli prameni, ki jih lahko ustvarite sami

Nežni, svetli prameni, ki jih lahko ustvarite sami
Elizabeth Olsen je z minimalističnimi svetlimi prameni v laseh poskrbela za maksimalen barvni rezultat
© Getty Images

Trendovski stil s svetlimi prameni ostaja še naprej zelo priljubljen. To velja še posebno poleti. Navdušuje s svojim naravnim videzom, kot da bi lase nežno poljubilo sonce. Vsekakor morate preizkusiti nežne pramene, ki bodo ombré stil spremenili v ultimativno stilsko doživetje. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko povsem enostavno ustvarite takšen barvni učinek v svojih laseh. 

Končno je tukaj trend, ki pričara mladosten videz. Predstavljamo vam nežne svetle pramene (v angl. babylights). Drobni pramenčki svojega imena nimajo brez razloga. Spominjajo namreč na obdobje otroštva, ko smo se kot otroci razposajeno podili po vrtovih, ko smo imeli ves čas tega sveta, predvsem pa nismo poznali nobenih obveznosti in odgovornosti. Čudovit stranski učinek – posvetljeni in s soncem obsijani lasje, ki v največji meri poosebljajo to občutje. Takšne naravne sončne pramene si lahko zdaj z novo tehniko pričaramo tudi v odrasli dobi! 

Četudi zdaj, ko smo odrasli, nimamo več tako svobodnega življenja ... čez dan namreč pretežno sedimo v šoli, na fakulteti ali v pisarni, zato nimamo toliko časa za preživljanje časa na prostem, kar velja tudi poleti. Z učinkom sonca v laseh pa si lahko pričaramo ta občutek. To je stil, ki spominja na sonce, lasje pa so videti, kot bi bili z njim obsijani. Resnično zelo enostavno! 

 • 1. Izbira barve
  Da bi dosegli čim bolj naraven videz, so lahko lasje na sprednjem delu lasišča in na konicah za največ en ali dva odtenka svetlejši kot osnovna barva. Če je kontrast preveč izrazit, to bolj spominja na trend dveh različnih odtenkov, ki predstavljata izrazit kontrast, ali pa celo na ombré-look.
  Nasvet: Lase rajši pobarvajte po etapah, tako boste postopoma prešli do popolnega sončnega videza, dokler ne boste dosegli želenega učinka, ne da bi bili lasje presvetli. Pozor: Med posameznimi barvanji morajo miniti vsaj štirje tedni.

  2. Tehnika
  Poleg ustrezne barve in posebne krtačke za nanašanje barve vam za zelo precizno nanašanje priporočamo, da uporabite staro, že odsluženo in temeljito očiščeno krtačko maskare za trepalnice in obrvi. S tem čudežnim pripomočkom boste barvo nanesli povsem naravno in nadvse natančno.

  3. Čas delovanja
  Če gre za posvetljevanje z barvanjem, je največkrat potrebna tudi vročina, ki okrepi barvni učinek. Vendar pa to ne velja za nežne sončne pramene. Ker želimo doseči subtilen in umirjen rezultat, vam ni treba uporabiti sušilne havbe, sušilnika, folije in podobnih pripomočkov.