Trendy Looks 2017

Beljenje, prameni ali barvanje las – kako postati blond?

Blond lasje so preprosto čudoviti. Toda, kakšna je prava pot do blond barve las? Zaupali vam bomo, kako boste izbrali pravilno metodo in vnesli sončne žarke v svoje lase. Za vas smo pripravili pregled različnih metod, ki vam bodo pričarale naravno blond barvo las.

 • Če želite imeti platinasto blond barvo las ali pa si želite prehoda s temno rjave na blond, potem se beljenju las ne boste mogli izogniti. S tem postopkom lahko dosežete posvetlitev las do osem nians. Vendar pa je kemični proces za lase napornejši kot pri barvanju. Najprej se odpre luskasta povrhnjica, pri čemer mešanica z vodikovim peroksidom odstrani naravne pigmente. Ta proces poteka v več fazah, od rdeče do rumene in v končni fazi do čisto blond barve las. Odločilnega pomena pri tem je, da dosledno upoštevate čas delovanja. Če se barva prehitro izpere, imajo lahko lasje rdečkasto ali rumenkasto nianso. Če se ta čas prekorači, so možne posledice, kot sta lomljenje las in uničeni, porozni lasje.

  Alternativa: barvanje namesto beljenja

  Lase lahko posvetlite tudi z barvo, vendar za največ dve niansi. Prav tako je barvanje bistveno nežnejši postopek kot beljenje, ker so koncentracije vodikovega peroksida bistveno nižje. Barvanje las vam priporočamo, če ste plavolasi in si želite za eno nianso svetlejših las ali več leska, ki vam ga pričara igra svetlobe v vaših laseh. Metoda je primerna tudi za tiste, ki si želijo novih in drugačnih barvnih odtenkov, na primer nianso zlate blond, bakrene blond ali pa pepelnate blond.

  Barve za lase prepoznamo po tem, da je treba pred uporabo pomešati dve različni komponenti, in sicer barvno kremo in razvijalec. Tudi tako imenovani intenzivni barvni prelivi so pravzaprav barve za lase. Tako kot pri beljenju se tudi pri barvanju odpre luskasta povrhnjica las, vendar barvanje v nasprotju z beljenjem ne odstrani naravnih barvnih pigmentov, temveč jih zgolj nadomesti z novimi, umetnimi pigmenti. Te barve ni več mogoče izprati. Če želite imeti svojo naravno barvo las, morate v tem primeru počakati, da lasje ponovno zrastejo.

  Svetli prameni namesto beljenja las

  Prameni vam lahko pričarajo sončne žarke v laseh. Tako delujejo celotni lasje nekoliko bolj svetlo in razigrano. V principu gre za enak postopek kot pri beljenju, vendar se pri barvanju pramenov le-to osredotoči samo na posamezne izbrane pramene. Barvanje pramenov prav tako ni tako obremenjujoče za lase kot barvanje celotnih las. Če želite postopek opraviti doma, vam priporočamo, da vam pri tem pomaga vaša najboljša prijateljica, kar še posebej velja za dolge lase, predvsem na zadnjem delu lasišča. Glede na tehniko nanosa lahko uporabite kapo za pramene, ki vam bo omogočila veliko število finih tankih pramenov. Lahko pa se odločite tudi za širše pramene, ki jih boste ustvarili s čopičem ali aplikatorjem. Zelo lepa in povsem naravna je kombinacija različnih svetlih pramenov, za kar boste potrebovali nekaj vaje. Vsekakor vas bo rezultat več kot navdušil.

  Postopna posvetlitev: sprej za posvetlitev

  S sprejem za posvetlitev boste lase postopoma posvetlili. Počutili se boste, kot da vas je poljubilo sonce. Sprej za posvetlitev morate na lase nanesti pred sušenjem, pri čemer sprej vsebuje zgolj majhno količino vodikovega peroksida in je tako za lase bolj blagodejen. Spreja za posvetlitev ne uporabljajte vsakodnevno, temveč samo za kratek čas, na primer pozimi, ko lasje nekoliko potemnijo. Tako si boste pričarali nekaj sončnih žarkov v svojih laseh.

  Mehek pristop: barvni preliv namesto beljenja

  Če boste lase tonirali, ne bodo postali svetlejši, vendar pa bo barvni preliv ustvaril zanimive barvne učinke. Na voljo imate različne zlate, rdečkaste ali rjave barvne nianse v odtenkih medu, jantarja pa vse do terakote ali mlečne kave. Barvni prelivi ne prodrejo globoko v lase, kot na primer pri beljenju ali barvanju las, temveč delujejo tako, da odložijo barvne pigmente na lase. Barvni prelivi so zelo blagodejni, lasem pa podelijo zanimive barvne nianse in čudovit sijaj, ki je posledica svetlobnih odsevov.