Trendy Looks 2017

Zvezdnice in prameni – novi trendi, ki smo jih opazili na rdeči preprogi

Strähnen
© Getty Images

Enoličnost je preteklost. Zvezdnice so nam predstavile čudovito razkošje barvnih pramenov, ki so ponovno zelo moderni. V nadaljevanju vam bomo prikazali najlepše zvezdniške pričeske z barvnimi prameni in vam povedali, kako ustvariti zanimive pramene, predstavili pa vam bomo tudi novosti na področju tehnike barvanja las.

 • Nedavna anketa nekega proizvajalca električnih naprav je pokazala presenetljive rezultate: okrog 70 odstotkov vseh žensk redno uporablja izdelke za barvanje las. Zelo priljubljeno je tudi barvanje pramenov. Tako lahko naravno barvo las z barvnimi prameni hitro in preprosto osvežimo in lasem podelimo zanimivo individualno noto. Zelo priljubljen je videz pričeske, ki spominja na sonce, morje in poletno plažo. V mislih imamo zlate pramene – kot da bi se lasje nežno potopili v sončno svetlobo. V primerjavi s preteklimi trendi vključuje sodobni trend barvanje pramenov v različnih barvnih odtenkih, ki ustvarijo naraven videz. Proizvajalci so se temu trendu prilagodili in razvili barve, ki združujejo več različnih, a medsebojno usklajenih barvnih nians. Zato je barvanje pramenov nadvse preprosto in hitro ter ne zahteva nikakršnih posebnih priprav. Zlahka se ga lotite tudi doma. V naši majhni ''poštevanki za barvanje pramenov'' vam bomo zaupali, katera metoda ustvarjanja barvnih pramenov je najprimernejša za vaše lase.

 • Svetli prameni

  Svetli prameni nežno posvetlijo lase, ne da bi ti delovali umetno. V primerjavi s celostnim beljenjem lasem ne škodijo v tolikšni meri in so primerni za vse barve las. Pri zvezdnicah so zelo priljubljeni barvni prameni, ki spominjajo na morje, sonce in poletne počitnice na plaži. Da bi pričarali takšen učinek v laseh, se barva nanese na lase z metodo slikanja s čopičem. Tako ni ostrih barvnih prehodov, barva pa deluje povsem naravno.

 • Streaks Setting Lowlights

  Temni prameni so diametralno nasprotje svetlih. S temnejšimi prameni ustvarimo čudovito globino in pričaramo visok sijaj. Prvotno so bili temnejši barvni prameni koncipirani za sive lase. Pri tem se je temna barva na določenih delih nanesla na sive lase, da bi tako barvno nianso uskladili z naravno barvo las. Stilisti so ugotovili, da temnejši prameni ustvarijo optičen učinek večjega volumna. Zato je ta metoda primerna še posebno za tiste, ki imajo fine tanke lase.

 • Nov trend barvnih pramenov: rdeči prameni v laseh

  Problem, ki ga bomo opisali v nadaljevanju, poznajo predvsem temnolaske. Če ste temnolasi in si želite lepih svetlečih rdečih pramenov, morate lase pred barvanjem pobeliti, zato da se bodo prameni sploh izrazili. V sodobnem času si pri tem lahko pomagate z rdečimi prameni, ki lase rahlo pobelijo in jim hkrati podelijo zanimiv in zelo intenziven rdeč barvni ton. Rdeče pramene boste ustvarili hitro in brez težav, rezultat pa vas bo osupnil.

 • Barvni prameni z dvema barvnima odtenkoma ali tremi

  Med poletnimi počitnicami se vrhnji lasje povsem naravno posvetlijo in odsevajo veliko različnih barvnih nians. Ta učinek posnemajo barvni prameni, ki vsebujejo veliko število različnih barvnih odtenkov. Pri tem se za barvanje pramenov uporabijo različni barvni odtenki, ki so med seboj harmonično usklajeni. Tako ustvarimo čudovit rezultat prelivanja barv, ki deluje zelo naravno in nadvse privlačno.

 • Barvni prameni, ki smo jih opazili pri zvezdnicah

  Barvni prameni Salme Hayek

  © Getty Images  

  Barvni prameni Salme Hayek

  Filmska igralka Salma Hayek je videti, kot da bi imela sonce v laseh, ne glede na letni čas. Ima zanimivo pričesko v stilu dip & dye, pri čemer so lasne konice rjavo pobarvane, lasišče pa je nekoliko temnejše barve. Omislila si je barvne pramene v zlati blond, ki pričarajo poletje v laseh. Pričesko čudovito zaokrožijo angelski kodri, ki pozornost usmerijo na svetlejše lasne konice. Če si želite takšnih barvnih pramenov v naravni rjavi barvi, morate paziti na to, da bodo prameni pri barvanju dosledno ločeni, v nasprotnem primeru bodo namreč nastali zelo široki svetli prameni

  Barvni prameni Lene Meyer-Landrut

  © Getty Images  

  Barvni prameni Lene Meyer-Landrut

  Pevka Lena Meyer-Landrut je na podelitvi nagrade 1Live Krone v Bochumu zagotovo presenetila vse zbrane. S svojo popolno stilsko podobo nas je na rdeči preprogi več kot navdušila. Mlada dvajsetletna in nadvse uspešna umetnica se je odločila za drzno spremembo in si omislila nekoliko širše barvne pramene v barvi mahagonija, ki se odlično skladajo z njeno rjavo barvo las. Izbran barvni odtenek se odlično ujema z naravno barvo las, dobro pa pristaja tudi njeni svetlejši polti, ki nekoliko spominja na Sneguljčico

  Barvni prameni Katy Perry

  © Getty Images  

  Barvni prameni Katy Perry

  Zelo uspešna in nadvse priljubljena pevka Katy Perry rada eksperimentira, kadar gre za izbiro kostumografije za njene umetniške nastope in za njene vselej nekoliko ekstravagantne stilske pričeske. Katy preprosto obožuje spremembe in ekstravaganco. Tako ima pevka v svoji garderobi veliko različnih lasulj, ki jih kombinira z različnimi oblekami. Pred kratkim si je omislila kratko pričesko z nežnimi rožnatimi prameni. Svoje naravne rjave lase je pobelila in si zamislila zelo zanimivo pričesko v kombinaciji z rožnatimi in nežnimi vijoličastimi prameni, ki odlično pristajajo njeni nežni polti

 • Barvni prameni: katera barva pramenov je najbolj primerna za ...

  ... blond lase?
  Blond barva las ne dovoljuje nikakršnih napak, zato morate paziti, da prameni na blond laseh delujejo čim bolj naravno. Zelo atraktivni so prameni, ki so nekoliko bolj svetli kot naravni blond lasje. Ti delujejo, kot da bi bili posvetljeni od sonca. Če ste že po naravi svetlo blond, si lahko omislite pramene v hladni platinasti blond ali v toplih niansah, kot je na primer medena blond.

  ... rjave lase?
  Rdeči prameni se odlično podajo k rjavim lasem, saj ustvarijo zanimiv barvni preplet. Če imate zelo temne lase, morate pramene pred barvanjem rahlo posvetliti, v nasprotnem primeru bodo rdeči prameni hitro zbledeli. Če imate pričesko v stilu dip & dye s svetlimi konicami, ki spominjajo na poletje v laseh, lahko rdečo barvo preprosto nanesete na posvetlene lasne konice.

  ... rdeče lase?
  Svetlo rdeči lasje delujejo bolj polno, če jih kombinirate z barvnimi prameni v zlati ali bakreni barvni niansi. Temnejši rdeči lasje so izrazitejši, če jih kombinirate z rdečimi prameni v češnjevi rdeči. Pomembno: če so vaši lasje rdeči, vam priporočamo izbiro toplejših barvnih nians, ki se čudovito podajajo k nežni barvi polti.

  ... črne lase?
  Črna barva las se odlično sklada z modrimi ali vijoličnimi prameni. Prameni v hladnih morskih barvah so zelo trendovski in so še posebno primerni za črno barvo las. Vendar pa je treba posamezne pramene pred barvanjem pobeliti. V nasprotnem primeru bi bil učinek barvnih pramenov preveč medel in neopazen. Če vam modra barva na vaših črnih laseh ni všeč, lahko izberete tudi vijolične nianse. Pomembno pri tem je, da prevladuje modra barva (črna in modra sta komplementarni barvi). V tem primeru bo črna barva delovala bolj intenzivno in bo izrazitejša.

 • Spletne povezave:

  Čudovit nakit za barvne pramene >> shlomitofir.com