Trendy Looks 2017

Nova barva za lase: Spoznajte tortoiseshell (odtenek želvovinaste)

Tortoiseshell (želvovinasta)
Manekenka Chrissy Teigen se je predstavila z novo trendovsko pričesko z odtenkom želvovinaste
© Getty Images

Novi barvni trend spominja na umetniško sliko. Vnaša razgibanost, globino in izraznost in je stilsko odkritje tega poletja. Značilnosti trendovske barve: Mehki barvni prehodi in nežni kontrasti. V nadaljevanju vam bomo predstavili novo trendovsko barvo, ki smo jo lahko opazili pri številnih zvezdnicah.

Tortoiseshell. Kako? Brez skrbi, besede vam ni treba izgovoriti, saj jo lahko preprosto nosite – in to v laseh! To je novi barvni trend te sezone. Kaj se skriva za tem? Povprašali smo Schwarzkopfovega strokovnjaka Armina Morbacha, ki nam je pojasnil, kakšen je novi trend, ki smo ga poimenovali tortoiseshell. ''To je trend, ki je dobil svoje ime po mačji pasmi, četudi tortoiseshell pravzaprav v dobesednem prevodu pomeni želvji oklep. Pri tem so pomembni tipični barvni vzorci, ki se tako pri želvi kot tudi na mačjem kožuhu največkrat pojavljajo v kombinaciji dveh barv. Barvi sta zelo pomešani ali v večjih lisah.'' Novi barvni trend tortoiseshell se odlikuje po nežnem prepletu barvnih odtenkov med blond in rjavo. ''Barvno prelivanje med svetlejšimi in temnejšimi odtenki deluje kot poljub sonca,'' še pojasni Schwarzkopfov strokovnjak Armin Morbach. To je zagotovo pomembna pridobitev v kategoriji ''barv za lase, ki nas osrečujejo'', saj so želvovinaste mačke po starem izročilu prinašalke sreče.

 • Ombrè-look v primerjavi s stilom tortoiseshell (želvovinasta barva): Razlika

 • želvovinasta barva
  Primerjava barvnih odtenkov: Louise Roe (levo) s pričesko v stilu ombré-look in Chrissy Teigen (desno) s pričesko v stilu tortoiseshell
  © Getty Images

  Pri pričeski v stilu ombré-look je poudarjen izrazit kontrast med svetlejšo in temnejšo barvo, pri čemer je prehod med obema barvnima odtenkoma izrazit in prepoznaven. Pri novem trendu tortoiseshell so prehodi mehki in z nežnimi kontrasti, barvni odtenki pa se prelivajo med seboj.

  Louise Roe (na sliki levo) se je odločila za klasično pričesko v stilu ombré-look. Lasje na lasišču so temno rjavi – vse do višine ušes –, nato pa na preostali dolžini las temnejša rjava prehaja v odtenek blond. Manekenka Chrissy Teigen (na sliki desno) se je odločila za trendovsko želvovinasto barvo. Njeni lasje imajo temnejšo osnovo, konice pa so svetlejše. Posamezni prameni so svetlo blond, prehodi med rjavo in blond so nežni in komajda opazni. Pričeska deluje povsem naravno. Obraz lepo poudarijo svetlejši prameni.

 • Pet dejstev za trendovsko barvo tortoiseshell

  1. Mehki barvni prehodi in komaj opazni kontrasti

  2. Temnejša osnovna barva, svetlejše konice

  3. Svetli prameni po celotnih laseh

  4. Brez frufruja; svetlejši prameni poudarijo obrazne poteze

  5. Barva las, kot bi jo poljubilo sonce: Naravni odtenki blond in rjave

 • Tortoiseshell (želvovinasta barva): Komu pristaja novi barvni trend?

  Ker trendovska barva deluje zelo naravno in se lahko individualno prilagodi različnim barvam, je tortoiseshell primeren za vsako žensko.

 • želvovinasta barva
  Filmske igralke Sarah Jessica Parker, Lucy Hale in Nikki Reed (od leve proti desni) so se odločile za tortoiseshell v temnejšem odtenku
  © Getty Images

  Kot pri vsakem barvnem trendu je pomembno, da barvni 'melange' lepo pristaja tipu kože. Če imate olivno polt ali temnejši ten kože, vam ne priporočamo svetlejših blond odtenkov. V tem primeru rajši izberite rjave odtenke in jih kombinirajte s svetlejšimi prameni v odtenku zlate, karamelne ali mahagonijeve. Preplet različnih barvnih odtenkov najlepše pride do izraza pri dolgih laseh. Svetli prameni še posebno lepo pridejo do izraza pri gladko počesanih laseh z visokim leskom in s sredinsko prečo (kot to vidimo pri Sarah Jessici Parker), prav tako pri kodrastih laseh (Nikki Reed). Želvovinasta lepo pride do izraza tudi pri trendovski pričeski clavi-cut, pri kateri imajo lasje dolžino do ključnice, kot lahko vidimo pri Lucy Hall. Pričeska deluje zelo privlačno, energično in zapeljivo.

 • želvovinasta barva
  Whitney Port obožuje svetlejšo različico trendovskega barvnega odtenka tortoiseshell
  © Getty Images
 • Tortoiseshell: Ustvarite ga lahko s tehniko 'balayage'

  V tem primeru pramenov ne delamo s tehniko zavijanja las v folijo niti s pomočjo kape za pramene, temveč z metodo 'balayage' (izraz izvira iz francoščine: balayer med drugim pomeni pometati). S to tehniko želimo doseči povsem naraven videz s soncem obsijanih las. Lasje se posvetlijo v glavnem na površini, od korenov do konic, vendar samo na mestih, kjer želimo imeti pramene. Frizer barvo nanese s čopičem neposredno na pramene. Lahko naredimo pramene različnih dimenzij in v različnih razmikih, bodisi z barvo za lase ali s posvetljevalcem. Rezultat so povsem naravni in mehki prehodi med različnimi, vendar ne preveč izrazitimi barvnimi odtenki. Najboljše pri tem je, da temnejšega narastka ni treba barvati. V tem primeru lahko preprosto rečete, da ste se odločili za tortoiseshell, in vsi vas bodo občudovali!