Trendy Looks 2017

Sombré: Nežna različica stila ombré

Sombré: Nežna različica stila ombré
Moderatorka in igralka Gaby Espino si je omislila pričesko v stilu sombré, ki je povsem v skladu z najnovejšimi trendi
© Getty Images

Posvetljene konice so se uveljavile kot trend barvanja las. To velja tudi za sombré, pri čemer gre za nežno različico tehnike ombré. Za ta stil so značilni različne nianse in barvno prelivanje oziroma senčenje, prehod pa je v primerjavi z ombré nekoliko bolj nežen in subtilen. Poigravanje svetlobe in senčenja pride lepo do izraza pri različnih barvah in dolžinah. 

Ali je ombré že passé? Ne, nikakor! Spada med zvezde stalnice in ustvarja videz las, kot bi jih poljubilo sonce. Ker se stil dveh različnih barvnih odtenkov – zanju sta značilni temnejša barva na preostali dolžini las in svetlejša na konicah – že nekaj časa pojavlja pri zvezdnicah, je čas za stilsko nadgradnjo. Predstavljamo vam stil sombré. Pri mehki različici stila ombré je prehod med različnimi barvnimi odtenki – največkrat od temnejše k svetlejši – veliko bolj mehak in subtilen. Pri stilu ombré lahko razlike med barvnimi odtenki na lasišču in na preostalih konicah odstopajo za šest odtenkov, pri stilu sombré pa ta kontrast obsega največ tri stopnje. Barvni prehodi pri tej različici niso tako izrazito poudarjeni, zato prelivanje deluje zelo naravno. 

Nežna različica novega barvnega trenda ima številne prednosti:

  • Naraven videz je nadvse zaželen: Zaradi mehkih prehodov in minimalnih razlik lasje ne delujejo, kot da bi bili barvani.
  • Sombré za vse: Rahlo posvetljene konice lepo pridejo do izraza pri vseh dolžinah las.
  • Kratke pričeske: Nežno prelivanje barv kratkim pričeskam podeli bolj izrazit volumen, globino in strukturo.
  • Poživitev barve: S stilom sombré lahko svojo naravno barvo las v trenutku poživite.
  • Eksperimentiranje brez tveganja: Barvane lase lahko preprosto pustite, da zrastejo, saj ni izrazitih in motečih barvnih kontrastov.
 • Sombré: Brezmejna lepota

 • Sombré: Brezmejna lepota
  Pojem skladnosti: Sombré pričara občutek harmoničnega prelivanja barv v laseh
  © Getty Images

  Načeloma je postopek barvanja las pri stilu ombré in sombré enak: Svetla barva se ne nanaša s čopičem, kot je to značilno za druge tehnike barvanja, temveč z glavnikom. S tem je zagotovljeno tekoče prehajanje brez ostrih prelomov. Če želite ustvariti naravni sombré-look, si lahko omislite tudi posebne metode spletanja las in oblikovanja mreže na laseh, s čimer ustvarite zelo tanke pramene. S takšnimi miniprameni lahko dosežete še bolj subtilno prelivanje temnejših in svetlejših odtenkov, rezultat pa je povsem individualna kreacija. 

  Zakaj je ta trend tako čudovit pri vseh barvnih odtenkih? Medtem ko ombré v klasični izvedbi združuje blond in rjavo, si lahko stil sombré omislite tudi, če imate rdeče ali črne lase. Poleg tega dolgi lasje v tem primeru niso zapovedani, takšen stil pride lepo do izraza tudi pri pažu in kratko postriženi pričeski.