Trendy Looks 2017

Ekstravagantne barve za lase

Ekstravagantne barve za lase
Jessie J. si upa, zato si je omislila pričesko v stilu boba v odtenku izrazite vijoličaste, ki ji odlično pristaja
© Getty Images

Zakaj ne bi spremenili barve las in si omislili vijoličasto, granatno rdečo ali mavrično? Seveda smisel modre ali škrlatne barve las ni, da bi se skrivali v množici, saj je njen namen prav nasproten. Vendar pa je pomembno, da izberete pravo barvo, ki bo prišla najbolje do izraza in s katero se boste dobro počutili. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj dragocenih nasvetov o izbiri nenavadnih barvnih odtenkov in stilskega oblikovanja.

 • Katy Perry, Jessie J. in Taylor Momsen so stilske ikone sodobnega časa, ki so že zdavnaj ugotovile, da ne smejo biti dolgočasne. Zato so si omislile nenavadne, ekstravagantne in živahne barve, ki zagotavljajo prepoznavnost, nepozabne trenutke in predvsem veliko mero ekstravagance.

 • Nenavadne in ekstravagantne barve za vse okuse

  Rjava, blond ali črna … običajne barve za lase, a vendarle ne tako zelo ekstravagantne. Če si želite nekaj posebnega, ker želite biti opaženi in prepoznavni, morate izbrati nenavadne barve, ki jih ne srečujemo pogosto. Če želite vzbujati pozornost, potem si drznite in se odločite za rožnato, mahagonijevo, oranžno ali modro. V trenutku boste spremenili svoj celoten videz, s tem pa tudi celostno podobo.
  Menite, da to pomeni veliko truda? Zagotavljamo vam, da je takšna preobrazba nadvse enostavna. Če boste upoštevali nekaj pomembnih nasvetov, lahko lase v trenutku spremenite v ekstravagantno razkošje izjemnih barvnih doživetij z visokim leskom. Dejstvo je, da si mati narava ni izmislila odtenkov škrlatne in vijoličaste, zato boste marsikomu zmešali glavo!

 • Nasveti za izbiro nenavadnih barv za lase

  Vsi, ki obožujejo ekstravagantne barve las, hkrati prisegajo na stilske spremembe in obožujejo novosti. To velja tudi za manekenko Bonnie Strange, ki vedno znova odkriva nove barve las (glej galerijo). Pri izrazitih barvah morate vendarle biti nekoliko previdni, pri čemer imamo v mislih nanos barve. Če niste povsem prepričani, lahko začnete z barvnim prelivom, saj boste v tem primeru barvo po določenem času povsem preprosto sprali z umivanjem las.
  Toda velja načelo – kdor si upa, zmaga! Če se odločite za trajno barvo, bodo barvni rezultati bistveno boljši. Tako boste ustvarili zelo intenzivne in obstojne barve z učinkom popolne fascinacije.

 • Stilski nasveti za ekstravagantne barve

  • Najlepše se bodo izrazite barve videle na zelo svetlih laseh. Pri srednje blond do temnih laseh je zato potrebno predhodno beljenje, ki bo zagotovilo optimalno podlago za popolne barvne rezultate. Če namreč barvo nanesemo na temne lase, je lahko barvni učinek zelo neizrazit ali bled, predvsem pa barve v tem primeru ne bodo tako obstojne kot pri predhodno pobeljenih laseh.

  • Po barvanju je treba lase spirati tako dolgo, da je voda popolnoma čista.

  • Obvezno uporabite poseben regenerator, ki bo ''barvo zaklenil v notranjosti lasne strukture''. Tako se bo čudovita barva las ohranila dlje časa, ne da bi zbledela.

  • Če imate daljše lase, z dolžino preko ramen, uporabite za dva zavitka.

 • Nasveti za stilsko oblikovanje pri ekstravagantnih barvah

  Če ste se odločili za ekstravagantno barvo, ste lahko pri stilskem oblikovanju nekoliko bolj zadržani. Ekstravagantna barva bo prišla še posebno lepo do izraza, če boste lase nosili spuščene. To lahko vidimo tudi pri Demi Lovato (v galeriji spodaj), ki si je omislila barvo mahagonija v kombinaciji z beach waves. Izrazite in ekstravagantne barve so nadvse lepe tudi pri gladkih laseh. V tem primeru je zelo primeren sleek-look, ki ga lahko dopolnite z vznemirljivim make-upom za oči, kot lahko vidimo pri Taylor Momsen.

  V galeriji vam predstavljamo zanimive in nenavadne barve las, ki smo jih opazili pri številnih zvezdnicah, predstavili pa vam bomo tudi nekaj koristnih nasvetov za stilsko oblikovanje.

 • Ekstravagantne barve

  Ekstravagantne barve: Katy Perry

  © Getty Images  

  Ekstravagantne barve: Katy Perry

  Katy Perry si je omislila vijoličasto, ki deluje zelo dramatično. Barva je sicer nekoliko bolj mat, vendar kljub temu zelo ekstravagantna, pri čemer je na rahlo valovitih laseh lepo izrazita. Zanimivo barvo las je dopolnila z opaznim rdečilom za ustnice v odtenku črnega ribeza, ki čudovito zaokroži popolno in zelo opazno stisko podobo

  Ekstravagantne barve: Bonnie Strange

  © Getty Images  

  Ekstravagantne barve: Bonnie Strange

  Manekenka Bonnie Strange spreminja barvo las kot po tekočem traku. Tokrat si je omislila izrazito svetlo oranžno, ki ji odlično pristaja. Nenavadno barvo lepo dopolni pričeska v stilu Marilyn Monroe v kombinaciji z izrazito rožnato na ustnicah

  Ekstravagantne barve: Nicola Roberts

  © Getty Images  

  Ekstravagantne barve: Nicola Roberts

  Pevka Nicola Roberts ima sicer nekoliko manj ekstravagantno barvo, vendar pa pozornost vzbuja izjemno razkošen volumen, ki v kombinaciji z nenavadno rdečo ustvari ekstravagantno noto z visokim dejavnikom občudovanja

  Ekstravagantne barve: Demi Lovato

  © Getty Images  

  Ekstravagantne barve: Demi Lovato

  Demi Lovato se je odločila za izrazito rdečo barvo las v kombinaciji z elegantnimi beach waves. Celostno podobo lepo dopolni živo rdeča na ustnicah in čudovita rdeča obleka

  Ekstravagantne barve: Taylor Momsen

  © Getty Images  

  Ekstravagantne barve: Taylor Momsen

  Pevka Taylor Momsen ima izrazito belo blond barvo las, ki izstopa, bodisi da so to povsem ravni in gladko počesani lasje v stilu sleek-look ali pa rahlo kodrasta pričeska, ki deluje vznemirljivo in uporniško

  Ekstravagantne barve: Lady Gaga

  © Getty Images  

  Ekstravagantne barve: Lady Gaga

  Lady Gaga je znana po nenavadnih in ekstravagantnih barvah v vseh ozirih, pri čemer barvna paleta obsega vse od oranžne, zelene do škrlatne. Zanimiv barvni učinek dosežemo tudi s kombinacijo različnih barvnih pramenov v živahnih barvnih odtenkih