Trendy Looks 2017

Foilyage: Novi trend barvanja las

Foilyage
Naravni trendovski videz: Jessica Biel je preizkusila tehniko foilyage
© Getty Images

Najprej balayage, zdaj foilyage! Strokovnjaki za barve so ponovno odkrili nekaj novega. Pri sodobnem trendu ustvarjanja pramenov je tako tehnika s folijo (foilyage) dodatno razširila priljubljeno metodo balayage, pri kateri se prameni s čopičem ustvarijo neposredno na laseh. V nadaljevanju vam bomo predstavili novo metodo in vam povedali, kako deluje.

Pred kratkim nam je glavo povsem zmešal barvni trend balayage, zdaj pa se je pojavila nova tehnika barvanja, ki nas je ovila okrog prsta. Predstavljamo vam foilyage. Tudi tukaj so v ospredju naraven videz, ki ga želimo ustvariti, prav tako tekoči barvni prehodi brez izrazitih kontrastov. Kakšna pa je razlika v primerjavi z balayage? Foilyage je za odtenek bolj subtilen. Toda začnimo na začetku. 

 • Kaj je balayage?

  Da bi trend foilyage boljše razumeli, moramo najprej dodobra poznati metodo balayage. Pri tej tehniki se prameni preprosto ustvarijo s čopičem, kot bi slikali na lase, v nasprotju z običajnim postopkom za oblikovanje pramenov, kjer se posamezni prameni zavijejo v lističe folije. Od tod tudi ime balayage, ki prihaja iz francoske besede balayer, v prevodu pa pomeni 'pometati', pri čemer lahko pomislite na čopič, ki s tipičnim gibom slika po laseh. Rezultat – nežne barve in povsem naraven videz.

 • Kaj je foilyage?

  Foilyage je nadgradnja metode balayage, ki naravnemu videzu podeli še dodatno mero uglajenosti in prefinjenosti. V nasprotju s tehniko balayage se pri tej metodi ponovno uporabljajo lističi folije, kot lahko razberemo že iz imena samega. Angleška beseda 'foil' namreč pomeni 'folija'. Prameni s folijo poskrbijo, da je metoda barvanja nadvse osupljiva, še posebno pri temnejših laseh. Barvni učinek je bolj intenziven in poskrbi za čudovite akcente na konicah, vendar pa celostna podoba še vedno deluje zelo naravno. 

 • Kako deluje foilyage?

  Najprej se ustvari videz v stilu balayage. To pomeni, da s čopičem ustvarite oziroma naslikate svetle pramene na preostali dolžini las, vse do konic. Pri tem izpustite predel lasišča. Nato konice na zunanji strani las zavijte v folijo, s čimer boste dodatno poudarili intenzivne barve. 

 • Na kaj morate paziti?

  Čudovit stranski učinek: Ker se barva pretežno spodnji del las, je treba pričesko osvežiti vsake tri do štiri mesece. 

  Majhen lepotni nasvet: Folija lahko dodatno poškoduje lase, zato vaši lasje potrebujejo redno nego. Uporabite intenzivno negovalno masko, ki bo poskrbela za to, da bodo vaši lasje imeli izrazit lesk.