Trendy Looks 2017

Trendovsko: Temnejše lasišče

Trendovsko: Temnejše lasišče
Billie JD Porter si je omislila pričesko, ki združuje kombinacijo temnejšega lasišča in blond barve na preostali dolžini las
© Getty Images

Mislite, da bi bilo treba lasišče pobarvati? Ne še, temnejši narastek je nadvse moderen! To pomeni, da lahko obisk pri frizerju prestavite na kasnejši čas in zavestno poudarite izrazit kontrast. Stil je tako zelo priljubljen, da ga številne ženske ustvarijo povsem zavestno. Kaj se skriva za tem?  

Ste posvetlili lase? Potem imamo za vas dobro novico: Barvanje narastka letos ni tako zelo pomembno. Temnejši narastek v kombinaciji s svetlejšo barvo je namreč nadvse priljubljen in trendovski. Celo tako zelo, da se modne navdušenke za takšen stil odločajo povsem zavestno. Podobno kot pri stilu ombré-look (pobarvane konice, ki tvorijo izrazit kontrast s preostalimi lasmi) je pri tem trendu lasišče (v višini nekaj centimetrov) druge barve, največkrat v temnejšem odtenku. Celoten videz deluje, kot da že dolgo ne bi bili pri frizerju. Zelo 'casual', vendar nikakor ne neurejeno! Barvni trend je primeren tudi za rdečo preprogo (kot lahko vidimo na primer pri Billie JD Porter) in modne brvi (na primer pri Vanessi Bruno).

 

 • Lepotne novičke: Priljubljen temnejši narastek

 • Lepotne novičke: Priljubljen temnejši narastek
  Fino in elegantno: Vanessa Bruno nam je predstavila stil z minimalističnim temnim narastkom v kombinaciji z blond barvo las
  © Getty Images

  Priznamo: Stil dveh izrazitih barvnih odtenkov two-tone ni povsem nov. Poznamo ga v številnih različicah, od dip&dye do ombré – priljubljeni barvni trend, ki združuje dva izrazita in kontrastna odtenka, je narekoval modne smernice že v letu 2015. Temnejši narastek v kombinaciji s svetlejšimi lasmi je zgolj nadgradnja, ki zaradi svojega izjemnega stilskega potenciala v letu 2016 zagotovo zavzema zelo vidno mesto! Barvo las (največkrat je to blond) naredi 'nekoliko ponošeno', nikakor ne neurejeno, obenem odraža lahkotnost, ležernost in deluje povsem naravno.

 • Barvanje narastka: Naredite sami!

 • Barvanje narastka: Naredite sami!
  Billie JD Porter dokazuje, da temnejši narastek lepo pride do izraza tudi pri spuščenih laseh
  © Getty Images

  Vam je postal trend všeč? V tem primeru pustite, da lasje na lasišču zrastejo za dva ali tri centimetre – in voilà: Zvezdniški stil je zagotovljen!

  Če ne želite čakati, si lahko pomagate z malce barve, ki bo poskrbela za zanimiv učinek. Če želite ustvariti povsem naraven videz, vam svetujemo, da lasišča ne barvate posebej, temveč posvetlite samo preostale lase.

 • Postopna navodila

  1. Lase razdelite na za dlan široke segmente.

  2. Barvno kremo z glavnikom nanesite na konice posameznih segmentov in jo vtrite.

  3. Nato barvo nanesite na preostale lase, pri tem pa predel lasišča izpustite. Pomemben napotek: Pri nanašanju ne bodite preveč dosledni. Če želite ustvariti naraven videz, lahko barvo na mestu prehoda na temnejši narastek mirno nanesete nekoliko bolj neenakomerno.

  4. Odvisno od barve, ki jo izberete, pustite delovati ca. 45 minut (obvezno upoštevajte navodila za uporabo), nato lase temeljito izperite.

  5. Ne pozabite na nego!