Trendy Looks 2017

Pričeske za črne lase

Pričeske za črne lase
Črni lasje povsem ladylike kot pri Jessici Paré (levo) ali pa nekoliko bolj androgeno kot pri Edie Campbell (desno)
© Getty Images

Filmska igralka Jessica Paré, ki je najbolj znana po uspešni televizijski seriji Mad Men, in manekenka Edie Campbell dokazujeta, da je črna barva las nadvse lepa, ženstvena in elegantna. Jessica Paré ima nekoliko bolj ženstveno pričesko, medtem ko Edie Campbell preseneča s povsem androgeno podobo. Predstavili vam bomo zanimive pričeske za črnolaske in vam zaupali nekaj zanimivih nasvetov.

 • Črna barva las je zelo izrazita, opazna in ekstravagantna. Stilsko oblikovanje pričesk lahko poudari temperament ali ustvari nekoliko bolj nežno in zadržano podobo. Predstavili vam bomo dve povsem različni zvezdnici, ki obožujeta različne stilske smeri, vendar pa obe delita navdušenje nad črno barvo las. Prepričani smo, da bosta Jessica Paré in Edie Campbell navdušili tudi vas.

 • Črni lasje: Jessica Paré

 • Pričeske za črne lase
  Jessica Paré s figo, rahlo valovitim bobom, pričesko v stilu sleek-look in z zaokroženim frufrujem (od leve proti desni)
  © Getty Images

  Filmska igralka Jessica Paré, ki je znana po svoji vlogi v uspešni ameriški televizijski seriji Mad Men, je zagotovo ena najlepših predstavnic in stilskih vzornic, kadar je govora o črni barvi las. Zdi se, da si je zadala cilj, da bo preizkusila vse najlepše in najbolj praktične pričeske, ki obstajajo, in s tem pokazala, da so prav vse primerne za črno barvo las. Ob tem moramo priznati, da je njena podoba naravnost osupljiva.

  Kanadčanka z ljubkim videzom Sneguljčice nas je navdušila z izrazito klasično XL-figo, ljubkim frufrujem, zapeljivo gladko počesano pričesko v stilu sleek-look, nič manj pa ji ne pristajajo glamurozni kodri. Videli smo jo tudi z mehko valovitimi lasmi v stilu undone v kombinaciji z daljšim bobom. Dolžina las je na prehodu med srednje dolgimi in dolgimi, velikokrat s prečo, ki je včasih dosledno oblikovana, drugič nekoliko bolj umetniška, morda na eni strani ali na sredini. Televizijska soproga Dona Draperja je med drugim preizkusila pričesko z ravnim frufrujem, vendar pretežno prevladujejo daljši frufru pa tudi pričeske z nazaj počesanimi lasmi, ki odkrivajo čelo. Make-up je največkrat izrazit, na primer z živo rdečimi ustnicami, kar ustvari popoln kontrast s temno barvo las.

 •  

  Zgled, ki nam ga ponuja Jessica Paré: Predvsem pogum za drzno stilsko oblikovanje, ki izključuje stilski dolgčas, in smelo preizkušanje najrazličnejših oblikovnih možnosti

 • Črni lasje: Edie Campbell

 • Pričeske za črne lase
  Edie Campbell s tremi različnimi pričeskami: z nazaj počesanimi lasmi, z izrazitim frufrujem in s sredinsko prečo (od leve proti desni)
  © Getty Images

  Edie Campbell, ki ima laskavi naslov ''Manekenka leta 2013'', si je lase pobarvala na črno. Tudi ona dokazuje, da je črna barva primerna tako za elegantno pričesko v stilu sleek-look kot za nekoliko bolj sproščeno s frufrujem ali brez. Pa vendar pričeske bledolične Angležinje delujejo povsem drugače kot pri Jessici Paré. Angleška lepotica dokazuje, da so lahko pričeske v kombinaciji s črno barvo las razigrane, mladostne, predvsem pa nonšalantne in izrazne. Celosten vtis bi tako lahko opisali s prefinjeno razigranostjo in svobodno izraznostjo. Posamezni prameni so lepo definirani in izstopajo iz celote, preča ni dosledno oblikovana, pričeska deluje rahlo neurejeno, kot se za undone spodobi, saj v prvi vrsti izraža svobodo. Poleg tega Edie deluje zelo androgeno. Njen zaščitni znak je deška pričeska v stilu osemdesetih. Make-upa pa skorajda ne uporablja, oblačila so nekoliko bolj moška. 

 •  

  Zgled, ki nam ga ponuja Edie Campbell: Črna barva las je cool, razigrana, razposajena, skorajda uporniška. Primerna je za moderne pričeske, kombinira se lahko z razkuštranimi resicami in izrazitim frufrujem. Lahko je povsem v stilu undone – svobodna in izrazna.