Trendy Looks 2017

Odločite se za črno: Kratke pričeske za črne lase

Pričeske za kratke, črne lase
Elegantno, cool in moderno: Črna barva las povsem zasenči druge barve, bodisi blond, rjavo ali rdečo. Še posebno lepo pride do izraza pri kratki pričeski (blagovna znamka N°21)
© Getty Images

Črne lepotice! Črni lasje so nadvse lepi in privlačni, vendar pa to ne velja samo za dolge lase, kot jih ima Sneguljčica. Lepo pridejo do izraza tudi pri trendovskih kratkih pričeskah. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je najbolj bistveno za kratke pričeske s črno barvo las, kako poudariti ženstven videz in kakšna nega je v tem primeru najboljša. 

 • Kleopatra, Coco Chanel ali Dita von Teese – vse naštete lepotice imajo izrazit občutek za lepoto, poleg tega prečudovito črno barvo las. Črni lasje delujejo sofisticirano, ekskluzivno in zelo skrivnostno. Poosebljajo močno žensko, ki točno ve, kaj si želi – in to največkrat tudi dobi. Bodisi da je to kraljestvo, modni imperij ali mednarodni sloves. Moto se glasi 'samo navzgor, brez ustavljanja'. Prepričani smo, da ni nikogar, ki ne bi želel imeti koščka samozavesti, kakršno odražajo črnolase lepotice. Apropo striženje, tudi to si lahko črnolaske omislijo brez težav. Moderna kratka pričeska poudari mistične karakterne lastnosti skoraj bolj kot pravljična dolga pričeska v stilu Sneguljčice. 

 • Kratka pričeska: Črna barva za lase de lux

  Pri črni barvi las je pomembno, da pričeska ne prevladuje in s tem povsem zakrije obrazne poteze. Kratka pričeska je popolna izbira, ki ustvari čudovito ravnovesje z mogočno črno barvo las. Pri temnejši barvi las lepo pridejo do izraza pričeske s čistimi in topo postriženimi linijami (npr. blunt-cut) ali z razigranimi asimetričnimi oblikami (npr. geo-cut). V tem primeru je struktura pričeske lepo poudarjena in deluje še bolj intenzivno kot pri svetlejši barvi las. Črnolaske si lahko privoščijo tudi skuštrano pričesko ali frufru. Tako bo razigrani in skuštrani bubi-cut pričaral optično nekoliko bolj mladosten videz, frufru pa bo deloval nadvse zapeljivo.  

  Več kratkih pričesk za črne lase lahko najdete v naši galeriji. 

 • Kratke pričeske za črne lase

  Črni lasje: Skuštrana fantovska pričeska

  © Getty Images  

  Črni lasje: Skuštrana fantovska pričeska

  Fantovsko, vendar zelo cool: Deška pričeska črnolaskam še posebno lepo pristaja. Poudari ženstvene in enakomerne obrazne poteze, kljub izrazito kratki dolžini deluje mehko in ženstveno. Še zlasti primerna je skuštrana različica. Blagovna znamka Burberry Prorsum nam je predstavila zanimivo fantovsko pričesko, ki deluje nadvse ženstveno: Izrazit volumen v kombinaciji s temnejšo barvo ustnic. Celotna podoba deluje glamurozno, vendar tudi zelo mladostno in dinamično. Nadvse elegantno! 

   

  Črni lasje: Temeljna načela

  © Getty Images  

  Črni lasje: Temeljna načela

  Preproste pričeske črni barvi las nadvse lepo pristajajo. Kontrasti pa postanejo še posebno izraziti. Moderna in minimalistična pričeska poudari skrivnostno, mistično noto, ki je značilna za črno barvo las. V tej kombinaciji pa je preprosto popolna kombinacija za različne koncepte pričesk. Modni oblikovalec Wes Gordon je za svoje manekenke izbral povsem preprosto pričesko s sredinsko prečo v kombinaciji s čopom na zatilju – in s tem vsekakor 'zadel v polno'. Pričeska je primerna za vsak dan, zelo atraktivna in ustvarjena za posnemanje 

   

  Črni lasje: Zapeljivi side-cut

  © Getty Images  

  Črni lasje: Zapeljivi side-cut

  Opazna barva je tudi pri kratki dolžini ustvarjena za različne eksperimente. Zapeljiva, na eni strani obrita pričeska v stilu side-cut z dolžino do ramen in v kombinaciji s črno barvo deluje dvojno zapeljivo. Zagotovo popoln stil za vse, ki želijo biti v središču pozornosti. Pričeska deluje še bolj ekstravagantno, če so lasje postriženi na obeh straneh, kar ustvari že skorajda undercut (za klasično različico side-cut so značilni pobriti lasje na eni strani lasišča). Čeprav je pričeska zelo androgena, deluje glamurozno in moderno. Zgornji lasje so lahko nekoliko bolj skodrani ali povsem gladko počesani nazaj, kot smo videli pri modni oblikovalki Sophie Theallet 

   

  Črni lasje: Navihani paž

  © Getty Images  

  Črni lasje: Navihani paž

  Ravne in dosledno oblikovane linije in oblike pridejo v kombinaciji s temnejšo barvo las lepše do izraza kot pri blond. Dosledno postrižen paž je popolna izbira za črne, kratko postrižene pričeske in lepo poudari elegantne linije okroglo postrižene pričeske s frufrujem. Korejski modni oblikovalec Jackie JS Lee je celotno podobo svojih manekenk dopolnil z izrazito živo rdečo barvo za ustnice (npr. z odtenkom češnjeve rdeče), ki ponuja čudovit kontrast s črno barvo las. Senzacionalno in vznemirljivo!

   

  Črni lasje: Kratko postrižena pričeska s frufrujem

  © Getty Images  

  Črni lasje: Kratko postrižena pričeska s frufrujem

  Poigrajte se s svojimi čari! To lahko storite tudi, če imate kratko pričesko. Pixie s kratko postriženim frufrujem namreč deluje zelo čutno. Črna ebenovinasta barva pride pri kratki dolžini še posebno lepo do izraza in deluje nadvse karizmatično. Za pričesko so značilne klasične linije, poleg tega poudari oči in pogled. Prefinjeno, zapeljivo in samozavestno! Izrazita rdeča barva ustnic in glamurozni uhani – zagotavljamo vam, da vas bodo drugi opazili!

   

 • Črni lasje: Pravilna nega

  Raznolikost pri stilskem oblikovanju, vendar nekoliko več dela z nego – če želite zablesteti s črno barvo, pri programu za razvajanje ne smete sprejemati kompromisov. Črni lasje (ne glede na to, ali je to vaša naravna barva ali imate pobarvane lase) lahko hitro izgubijo lesk ter postanejo krhki in lomljivi. Prav zato potrebujejo popolno in celovito nego 


 • Prvi nasvet za nego

  Pri negi črnih las uporabite pri vsakem umivanju las šampone in regeneratorje, ki so zasnovani posebej za to barvo. Privoščite si tedensko intenzivno masko, zato da bo zunanja luskasta povrhnjica ostala zaprta. Tako bodo barvni pigmenti 'zaklenjeni' v notranjosti strukture. Barvni odtenek bo prišel lepo do izraza, lasje pa bodo imeli visok lesk, ki se bo ohranil dlje časa. 

  Drugi nasvet za nego

  Izrazit, bleščeč lesk boste ustvarili z uporabo likalnika za ravnanje las. Pred ravnanjem obvezno uporabite sprej za zaščito pred vročino. Z ravnanjem lahko lesk intenzivirate, saj se svetloba lepše odbija na površini las. Črni lasje delujejo sveže in posredujejo zdrav videz. 

  Tretji nasvet za nego

  Če želite, da bodo lasje mehki, voljni in bodo imeli še posebno visok lesk, lahko uporabite olje za lase. Preprosto nanesite nekaj kapljic na konice in/ali na zgornje lase. Tako boste ustvarili ultimativen lesk.