Schwarzkopf Barva las

Temnejši narastek pri blondinkah

Temnejši narastek pri blond barvi las
Riley Keough, vnukinja Elvisa Presleyja, je dokaz, da je lahko ''neurejen videz'' tudi zelo privlačen. Riley ima blond lase s temnim narastkom in kodre v stilu beach waves. Zelo ljubko!
© Getty Images

Vam je všeč blond barva las, vendar se bojite temnega narastka, ki ga je treba vedno znova pobarvati, saj tvori prevelik kontrast, poleg tega pa se bojite, da bi bilo to morda videti preveč neurejeno? Potem vas lahko pomirimo in vam zaupamo, da je lahko narastek tudi nekoliko temnejši, ne da bi zaradi tega delovali neurejeno. Kar je bilo nekoč nesprejemljivo in je veljalo kot modna pregreha, je v sodobnem času trendovsko in povsem sprejemljivo. Takšno kombinacijo lahko pogosto opazimo tudi na rdeči preprogi. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zvezdnic z blond barvo las in temnejšim narastkom ter vam zaupali nekaj koristnih nasvetov za nego las.

 • Temnejši narastek pri blond barvi las
  Ashley Tisdale najverjetneje razmišlja, ali bi lasišče pobarvala na blond, ali pa preostalo dolžino na rjavo. Temnejše lasišče in blond barva las – nič manj privlačno in nadvse drzno!
  © Getty Images

  Morda je pot temu stilu tlakoval trendovski ombre look, ki je zelo razširjen in priljubljen. Vsekakor je temnejši narastek v kombinaciji s svetlejšo blond barvo na preostali dolžini las moderna različica stilske podobe, ki je včasih veljala za povsem nesprejemljivo in je bila zaradi svoje ''neurejenosti in nedoslednosti'' pogosto deležna kritik. V sodobnem času se veliko zvezdnic zavestno odloči, da temnejšega narastka ne bodo pobarvale, s čimer ustvarijo zanimiv kontrast, ki poskrbi za pozornost in zanimivo noto. Zaradi zapovedanega oziroma obveznega barvanja temnejšega narastka je bil obisk frizerja nekoč zelo pogost in tako rekoč nepogrešljiv. Danes se je to precej spremenilo, saj je takšen videz postal povsem sprejemljiv in velja kot nekakšen predhodnik stila ombre hair, ki se je dodobra uveljavil. Za takšen stil se v sodobnem času odloča vedno več žensk.

  Novi trend dovoljuje, da se temnejši narastek pokaže in da ga ni treba takoj pobarvati, zato je sinonim za mladostno razigranost in izraznost, kar v največji meri izraža bistvo tega stila.

 • Temnejši narastek pri blondinkah: Od tabuja do trenda

  Ženske, ki se odločajo za temnejši narastek pri blond barvi las, bi lahko označili za (stilske) upornice, ki želijo odkrivati nove izrazne možnosti. Konec koncev namenoma ne upoštevajo (modne) zapovedi, v skladu s katero je treba lasišče takoj pobarvati in tako preprečiti (neželen) kontrast. Toda, ko iz manjšine nastane večja skupina in ko se stilsko nesprejemljiva različica uveljavi pri velikem številu uporabnic, sčasoma to vpliva na splošno mnenje in sprejemljivost. Pričeska v stilu dveh izrazitih kontrastnih odtenkov – pri čemer je narastek temnejše barve, preostali lasje vse do konic pa svetlejši – je postala splošno sprejemljiva in primerna tudi za najbolj slovesne prireditve. Tako lahko tudi na rdeči preprogi opazimo drzno kombinacijo med blond barvo in temnejšim narastkom, ki še posebno lepo pride do izraza pri mehkih kodrih v stilu sonca in morja pa tudi pri pričeski v stilu boba, kot to lahko vidimo pri Cameron Diaz.

  Vprašanje, ali je treba lasišče takoj pobarvati ali ne, ostaja osebna odločitev. Zagotovo pa vam ni treba biti nerodno, če temnejšega narastka ne pobarvate takoj.

 • Koristni nasveti: Temnejši narastek pri blondinkah

 • Temnejši narastek pri blond barvi las
  Ciara nas je osupnila s svojo stilsko podobo. Kombinacija temnejšega narastka in blond barve las deluje zelo negovano in usklajeno
  © Getty Images

  Kdor se začasno odloči za ekstremni look v stilu dveh izrazitih kontrastnih barv, in kdor želi premostiti čas do naslednjega barvanja narastka, se bo zagotovo razveselil nasvetov, ki vam jih bomo zaupali v nadaljevanju. Navsezadnje si tudi pri takšnem (uporniškem) videzu želite delovati urejeno in stilsko.

  1. Barvna kombinacija zelo dobro pristaja lahkotnim in mladostnim pričeskam, na primer mehkim kodrom v stilu beach waves, ki spominjajo na brezskrbno razigranost, sonce in morje. Takšen občutek posreduje tudi temnejši narastek na blond laseh.

  2. Če so lasje zdravi, bo barvna kombinacija temnejše in svetlejše nianse delovala stilsko in ne zanemarjeno.

  3. Temnejši narastek ne sme imeti preveč jasnih in izrazitih linij, temveč mora potekati mehko in asimetrično, zato da boste ustvarili povsem naraven videz z usklajenimi prehodi.

  4. Če niste povsem prepričani, da lahko sami ustvarite stilski in urejen videz s temnejšim narastkom in dosežete lepo usklajeno barvno kombinacijo, vam priporočamo, da obiščete profesionalnega frizerja. Stilski mojstri pri Schwarzkopf Professional vam bodo z veseljem svetovali.

  Za vse tiste, ki se želijo temnejšega narastka spontano znebiti in lase sami pobarvati, obstaja na trgu poseben set za barvanje temnejšega narastka. Barva se nanese na lasišču, in sicer ob preči. Na ta način boste vašo barvo las nekoliko osvežili in premostili čas do naslednjega obiska frizerja.