Schwarzkopf Barva las

Reverse ombré: Ombré hair pri blondinkah

Ombré hair pri blondinkah
Britanska manekenka Poppy Delevingne velja za čisto pravo trendseterko, zato ne preseneča, da se je odločila za novi ombré look
© Getty Images

Zanimivo kombinacijo dveh različnih prelivajočih se barvnih odtenkov največkrat opazimo pri rjavolaskah. Trendovska pričeska v novi različici, ki bi jo lahko poimenovali tudi reverse ombré, je na svojem zmagovalnem modnem pohodu, saj se je za takšen stil odločilo veliko zvezdnic. Pri novi različici je barva  ob lasišču blond, medtem ko so konice temnejše. V nadaljevanju vam bomo prikazali zanimiv stilski trend za blondinke in vam predstavili zvezdnice, ki so se odločile za ekstravagantni ombré look.

 • Vaši lasje so blond, vi pa bi želeli svojo barvo nekoliko poživiti in vnesti novo svežino? V tem primeru je novi ombré trend kot ustvarjen za vas. Novo različico zanimivega prepleta dveh različnih barvnih odtenkov smo poimenovali reverse ombré.

  Ombré največkrat označuje prehod iz temnejše barve ob lasišču v svetlejše odtenke na preostali dolžini las. Pri stilski različici reverse ombré je barvni prehod zasnovan ravno nasprotno. Lasišče je v svetlejših blond odtenkih, ki segajo vse do lasnih konic v višini ušes, od tod naprej pa so lasje temnejši.

 • Ombré hair pri blondinkah: Kako najti najprimernejšo barvo las

 • Ombré hair pri blondinkah: Kaley Cuoco
  Igralka Kaley Cuoco je konice svojih peščeno blond las pobarvala na temno rjavo. Barvni ton na konicah je povsem usklajen z naravno barvo njenih las, ki je opazna ob lasišču
  © Getty Images

  Pri izbiri barve las je pomembno, da izberete odtenek, ki v največji meri ustreza naravnemu tipu kože. Temnejša polt odlično pristaja k vsem odtenkom blond. Če je vaša polt lepo porjavela, vam priporočamo, da izberete svetlo rjavo, kostanjevo ali odtenke mahagonija. Rdečkasti in bakreni odtenki odlično pristajajo svetli polti.
  Ali so vaši lasje pšenično blond kot pri Poppy Delevingne (slika zgoraj)? Potem vam priporočamo, da preizkusite odtenek rjave z rdečkastim pridihom, ki si ga lahko omislite za lasne konice. Lasje v zgornjem delu oziroma ob lasišču prehajajo v svetlejši odtenek, pri čemer se ustvari zanimiv barvni prehod med zlato blond in rjavo.

 • Ombré hair pri blondinkah: Kristin Cavallari
  Kristin Cavallari je zagotovo prava ''California girl''. Njena pričeska temu povsem ustreza. Kombinacija medene blond ob lasišču in nežnih rjavih odtenkov na konicah deluje zelo poletno in povsem naravno
  © Getty Images

  Če je vaša polt takšna, kot bi jo poljubilo sonce, vaše oči pa temne, vam bo zelo lepo pristajala različica ombré hair, ki jo ima Kristin Cavallari (levo). Mlada igralka ima ob lasišču blond lase v odtenku medu, ki v preostali dolžini prehaja v odtenek temno rjave. Lasje so v zatilju nekoliko temnejši, medtem ko so ob lasišču svetlejši. Prehod z umirjenim prelivanjem dveh barvnih odtenkov deluje umirjeno in zelo naravno.

  Blondinkam, ki si želijo preizkusiti ombré z nekoliko bolj izrazitimi in živahnimi barvami, priporočamo barvne odtenke modre, bledo vijoličaste, pink ali rožnate, ki bodo vnesli iskrico.

 • Nasveti za ombré hair pri blondinkah

 • Ombré hair pri blondinkah
  Nekoliko bolj ekstravagantne različice: ombré hair v kombinaciji blond in bledo vijoličaste pri Jessie Malakouti ali blond in rožnate pri Heidi Klum
  © Getty Images

  Če si želite omisliti ombré hair, morate biti še posebno pozorni pri barvanju, saj blond barva las zahteva veliko mero občutka. Barvanje je zato treba opraviti po navodilih, s čimer boste preprečili neželene barvne rezultate.

  Ombré hair pri blondinkah deluje zelo naravno, če je rahlo opazen narastek na lasišču (kot na primer pri Kaley Cuoco, zgoraj levo). Za preostalo dolžino las izberite barvni odtenek, ki se bo v največji meri približal vaši naravni barvi las.

  Če želite poudariti preostalo dolžino las, vam priporočamo uporabo spreja z morsko soljo, ki bo poskrbel za čudovito strukturo in zanimivo noto. Lase umijte, nato pa sprej velikodušno nanesite na še vlažne lase. Rezultat bodo rahlo valoviti lasje v stilu morja in sonca, ki spominjajo na beach waves.

  Ombré trend pride najlepše do izraza z dosledno oblikovano sredinsko prečo in mehkimi kodri. Na koncu uporabite še lak za visok lesk, ki bo poskrbel za popoln finiš, vi pa boste deležni občudovanja.

  Čim izrazitejši je barvni kontrast med obema barvnima odtenkoma, tem bolj trendovsko deluje ombré look. Bodite drzni, ekstravagantni in trendovski!