Schwarzkopf Barva las

Nova dimenzija: Blond prameni

Blond prameni – nova dimenzija
Igralka Ashley Benson je svoj daljši paž popestrila s svetlimi prameni
© Getty Images

Prameni so zvezda stalnica na modnem obzorju. Subtilni barvni prameni, ki vnašajo zanimiv kontrast, so zelo priljubljeni, ker poskrbijo za atraktiven videz, poleg tega poudarijo konture in prelepe obrazne poteze. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako bodo blond prameni najlepše prišli do izraza na vaših laseh, predstavili vam bom tudi trendovske tehnike barvanja las. 

Lasje, ki delujejo, kot bi jih poljubilo sonce – in to pozimi: Blond prameni vam izpolnijo to željo, zato so postali nepogrešljiva stalnica na modnem obzorju. Umirjen, vendar zelo učinkovit barvni trend prinaša zanimivo popestritev, ki se lahko postavi ob bok tehnikam, kot sta dip&dye (trend barvanja konic, ki so ''pomočene'' v barvo) in ombré (kombinacija dveh različnih odtenkov na lasišču in na preostali dolžini las). Svetli prameni so se vrnili v velikem stilu, lasje pa bodo zasijali z dodatnim leskom, vključno s poletnim občutkom – in to vse leto. Najbolje pri tem pa je: Če boste pramene ustvarili ciljno in izbrano, boste poudarili poteze svojega obraza, ki bodo tako še lepše in še bolj vitke. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih trikov, najprej pa si oglejmo nekaj trendov in zanimivih tehnik.  

 • Nova dimenzija: Blond prameni

 • Nova dimenzija: Blond prameni
  Modna navdušenka Kate Foley je svojo barvo las poživila z blond prameni
  © Getty Images

  Od nič do blond – preveč radikalna sprememba ni za vas? Nič hudega, potem si lahko omislite nekaj svetlobnih odsevov. S svetlimi prameni na temnejših laseh boste dosegli čudovit videz, ki bo deloval povsem naravno. Lasje bodo delovali bolj polno, zdravo in sijoče. Število pramenov je lahko poljubno. Si želite svetlejšo barvo? Potem jih preprosto naredite več. Pazite na to, da ne boste naredili preveč širokih pramenov (trend barvanja zelo širokih pramenov, ki se ustvarijo samo na zgornjih laseh). Naj bodo tanki, skorajda filigranski. Tako bo pričeska delovala povsem naravno.

  Poleg svetlih pramenov, ki se ustvarijo na temnejši podlagi, poznamo tudi temnejše pramene na svetlih laseh. Učinek je v obeh primerih enak.

 • Blond prameni: Splashlights (prameni s svetlobnim učinkom)

 • Blond prameni: Splashlights (prameni s svetlobnim učinkom)
  Pevka Caroline Polachek si je omislila splashlights v kombinaciji z rjavo in blond barvo las
  © Getty Images

  Splashlights je nekoliko bolj ekstremna različica v primerjavi z umirjenimi svetlimi prameni. Pri tej tehniki se ustvarijo posamezna barvna mesta, ki poudarijo svetlobne odseve na laseh, skorajda kot bi na lase posijal svetlobni žarek. Glavna značilnost je širok pramen, ki poteka vodoravno. Širina tega pasu z izrazitim barvnim kontrastom se lahko pri tem poljubno določi, lahko je zelo širok ali nekoliko manj.

  Tehnika barvanja deluje podobno kot ombré look.

  Edina razlika: Pri ombré look gre za barvni duet, medtem ko tehnika splashlights ustvari optični učinek 'tricolore', pri čemer mora biti barvni prehod v smeri proti zgornjemu delu lasišča in v smeri proti konicam povsem gladek.

 • Blond prameni: Balayage

 • Blond prameni: Balayage
  Manekenka Rachel Barnes je z blond prameni poudarila svoje obrazne poteze
  © Getty Images

  Najnovejši trend barvanja pramenov je t. i. contouring (prekrivanje). To je sicer tehnika, ki jo poznamo pri make-upu, zanjo pa je značilno, da obrazne poteze korigiramo s temnejšimi in svetlejšimi prekrivnimi podlagami in jih tako poudarimo na določenih mestih. Ta trend so zdaj strokovnjaki prenesli tudi na področje barvanja las.

  Postopek: Prameni v laseh, ki se naredijo na točno določenih mestih, predvsem v predelu čela, ob ličnicah in v višini brade. Tako se lahko oblika obraza optimalno korigira, posamezne poteze pa so še lepše izrazite. Fotošop? Ne, ni potrebno!

  Takšen učinek lahko dosežemo s tehniko balayage (izraz izvira iz francoščine: balayer med drugim pomeni pometati, v mislih pa imamo predvsem čopič). S to tehniko želimo doseči povsem naraven videz s soncem obsijanih las. Lasje se posvetlijo v glavnem na površini, vendar samo tam, kjer želimo ustvariti pramene z različnimi blond odtenki, ki se nanesejo s čopičem.

  Nasvet: Tako kot pri make-up tehniki contouring se tudi tukaj posamezna mesta (npr. v višini ličnic) poudarijo s svetlejšo barvo. Pri laseh so to predvsem konice na sprednjem delu lasišča, ki poudarijo prelepe obrazne poteze. Poleg tega s tem vnesemo dinamično živahnost, pričeska pa optično deluje bolj polno.