Schwarzkopf Barva las

Beljenje vaših las naj bo nežno

Briljantni blond lasje
Briljantni odsevi svetlobe ustvarijo živahne barve, polne življenja
© Oleksandr Lishinskiy / Fotolia

Blond barva las je še vedno najbolj priljubljena. Če vaša naravna barva ni blond, vas naj to nikar ne skrbi, ker poznamo veliko trikov in koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da si boste pričarali čudovito blond barvo. Beljenje je v sodobnem času bolj nežno kot kadarkoli prej, vendar kljub temu zelo učinkovito, saj lahko pobelimo in posvetlimo tudi temnejše lase. V nadaljevanju vam bomo predstavili najpomembnejša dejstva, ki jih morate poznati.

  • Ne glede na to, ali so vaši naravni lasje srednje blond ali rjavi, lahko z beljenjem dosežete posvetlitev za največ osem barvnih nians. S posebnimi izdelki za zelo temne lase, od srednje rjave do črne, lahko dosežete posvetlitev za največ dve barvni niansi, in to brez neželenega rdečega odtenka. Zelo koristno je, če veste, kako aplikacije za beljenje delujejo, zato vam bomo v nadaljevanju povedali, kaj se pri procesu beljenja dogaja in na kaj morate biti še posebno pozorni. Pri beljenju se luskasta povrhnjica odpre in v notranjost lasa prodre mešanica vodikovega peroksida, ki glede na različno koncentracijo bolj ali manj razgradi naravne barvne pigmente. Proces beljenja obsega več različnih faz, pri čemer se barva las spreminja in vključuje tudi rdečo in rumeno barvno nianso, preden v končni fazi nastane čudovita blond barva, ki ste si jo zamislili. Zato je zelo pomembno, da izberete aplikacijo, ki ustreza vaši naravni barvi. Pri tem morate obvezno upoštevati predpisani čas delovanja, ta je od 30 do 45 minut, da bi tako preprečili rdeče ali rumene nianse, ki se pojavijo, če belilo prehitro izperete. Po drugi strani pa prekoračitev časa delovanja lasem ne koristi, saj s tem ne boste dosegli svetlejše barve. Lasje se bodo v tem primeru zgolj poškodovali ter postali porozni in slamnati.

  • Po beljenju las ne smete pozabiti na dodatno nego

    Po beljenju morate obvezno uporabiti priložen negovalni balzam, ki je bil zasnovan posebej za ta namen. Nanesete ga na sveže pobeljene lase in pustite delovati tri minute, nakar ga sperete. Balzam vsebuje dragocene hranilne učinkovine, ki lase krepijo in jim podelijo čudovit svilnat lesk. Če ste si pred kratkim omislili trajno ali kemično ravnanje las, morate z beljenjem las počakati najmanj dva tedna. Drugače lahko lase zelo poškodujete in dosežete nasproten učinek od želenega. Poškodovanih las si zagotovo ne želite, zato jih morate skrbno negovati in jih ne smete izpostaviti pretiranim kemičnim postopkom. Če lase konstantno belite, vam aplikacije ni treba nanašati na celotne lase, temveč samo na narastek. Tako jih ne boste preveč obremenili. Belilo enakomerno nanesite na celotno lasišče in ga glede na želeno stopnjo posvetlitve pustite delovati 30 do 40 minut. Šele čisto na koncu preostalo mešanico porazdelite po celotnih laseh in pustite delovati še dve do pet minut.

  • Blond prameni v vaših laseh

    Če ne želite biti povsem blond, si lahko omislite zanimive blond pramene, ki bodo čudovito popestrili vašo barvo las. Barvni prameni lahko od vaše naravne barve odstopajo za dva odtenka do največ šest, izbrati pa morate barvne odtenke, ki se razlikujejo od vaše naravne barve. Barvni prameni so zelo primerni za posvetlitev svetlo blond do srednje rjavih las. Če želite doseči zanimivo barvno prelivanje, si lahko omislite kombinacijo blond in karamelne. Tako nastane zanimiv in živahen preplet barv, ki deluje zelo usklajeno in nadvse atraktivno. Beljenje pramenov ne predstavlja takšne obremenitve kot beljenje celotnih las. Če si boste prvič omislili pramene v laseh, svetujemo, da vam pri podvigu pomaga vaša najboljša prijateljica. Tako boste dosegli enakomeren barvni rezultat, pomoč pa bo dobrodošla predvsem na zadnjem delu lasišča, ki ga sami ne dosežete najbolje.

  • Najpreprostejši način beljenja las: sprej za posvetlitev

    Včasih so za čudovit učinek in zanimivo doživetje blond barve zaželene zgolj prefinjene barvne nianse. Sprej za posvetlitev je odlična izbira, če si želite postopni prehod na blond barvo ali pa zgolj zanimivo popestritev, ki vam bo pričarala nežen blond odtenek. Lasje se v tem primeru postopoma posvetlijo, pri posameznih aplikacijah pa dosežete posvetlitev za četrtino nianse. Sprej vsebuje majhno koncentracijo vodikovega peroksida in je zato do las nadvse prizanesljiv. Sončni žarki in toplota dodatno poudarijo učinek beljenja. Sušenje las s sušilnikom prav tako intenzivira učinek beljenja. Četudi je koncentracija vodikovega peroksida nizka in je aplikacija relativno nežna do vaših las, vam vsakodnevne uporabe spreja za posvetlitev las ne priporočamo. Primeren je takrat, ko med posameznimi postopki beljenja lasje nekoliko potemnijo in zato potrebujejo posvetlitev. Sprej je tako odlična rešitev za prehodno obdobje. Pomembno je, da lase ob uporabi spreja za posvetlitev izdatno negujete. Zato vam po vsakem umivanju las s šamponom priporočamo uporabo balzama. Lasje vam bodo neizmerno hvaležni, če jih boste enkrat tedensko razvajali s hranljivo masko. Tako bodo vaši pobeljeni in posvetljeni lasje ohranili zdrav videz in visok sijaj.